Hyundai er klar med en ny Tucson, som aldrig har været så kantet. Men det er på den gode måde, og en bred vifte af udstyr og motorer skal stjæle kunder fra etablerede crossovers som Ford Kuga og Peugeot 3008.

Det er ikke nemt at sælge biler, når Corona holder bilhusene lukket. Ikke desto mindre erklærer Hyundai nu krig med den nye version af deres crossover Tucson. Den er kantet i designet og har selvtilliden i orden. Den tilbydes i udgangspunktet i tre udstyrsvarianter: Pure, Essential og Advanced. En Pure 1.6 T-GDi med 150 hestekræfter starter ved 279.995 kroner og byder på otte tommer trykfølsom skærm med trådløs Apple CarPlay og Android Auto, aircondition, fartpilot, bakkamera, Bluetooth, automatisk nødbremse med fodgænger- samt cyklistgenkendelse, automatisk skiltegenkendelse og aktiv vognbaneassistent med følgefunktion.

Brugttest af Peugeot 3008 - en fransk vinder?

Med udstyrsvarianten Essential, som koster 30.000 kroner mere, får man derudover bl.a. 2-zonet klimaanlæg, 10,25 tommer digital instrumentering, varme i rat og forsæder, baksensor, LED-kombinationsbaglygter, elektriske lændestøtte ved fører, fartpilot med fartbegrænser til manuelt gear og adaptiv fartpilot til automatgear. Vælger man Advanced, som starter ved 329.995 kroner, får man yderligere 3-zonet klimaanlæg, 10,25 tommer trykfølsom skærm, Bluelink med App-styring, navigation med dansk tale, ventilationskanaler ved bagsæder, varme i bagsæder, p-sensor både for og bag, frontgrill i krom, interiør-stemningsbelysning i hele 64 farver, blindvinkel-sensor og LED-forlygter. 

Fire motorer at vælge mellem
Til lanceringen er der fire motorer at vælge imellem. En 1,6 T-GDi benzinmotor, en 1,6 T-GDi hybrid med 230 hestekræfter, som begge tilbydes i de føromtalte tre forskellige udstyrsvarianter. Priserne starter ved 279.995 kroner for benzinudgaven, mens 1,6-liters hybridmotor starter fra 379.995 kroner. Derudover findes Tucson som mild hybrid i både benzin og diesel- og i to forskellige udstyrsvarianter: Essential og Advanced. Her er startprisen henholdsvis 339.995 kroner for 1,6 T-GDi benzin mild hybrid med automatgear og 150 hestekræfter, og 379.995 kroner for 1,6 CRDi mild hybrid med automatgear og 136 hestekræfter. Senere kommer den også som plug-in hybrid med firehjulstræk og 265 hestekræfter, hvilket er helt nyt for modellen.

Forførende og familievenlig Ford Kuga Plug-In Hybrid

Penge at spare under nedlukningen
Den nye Tucson kan bestilles online, hvor der samtidig er penge at spare. Takker man ja til tilbuddet og underskriver en købsaftale på bilen senest 14 dage efter, salgsafdelingen får lov til at åbne igen, så trækkes der 2.021 kroner fra i prisen, hvis bilen leveres inden den 1. maj 2021. Det er også muligt at booke en digital fremvisning, hvor man kan få fremvist og gennemgået bilen, mens man sidder derhjemme.

Den koreanske korsridder – Kia Sorento

Og når modellen lanceres fra 1. februar, er det ikke muligt at komme i bilforretningerne. Derfor tilybder Hyundai at bringe den nye Tucson ud til kunders indkørsel eller der, hvor man aftaler at mødes, så kunden kan prøvekøre og se bilen, inden man tager den endelige beslutning.