Volkswagen introducerer nu up! GTI, der med lav vægt, turbomotor, sportsundervogn og GTI-design giver mikrobilsklassen en ny dimension. Prisen for up! GTI begynder ved 179.996 kr., hvilket gør det til den billigste bil i Danmark med GTI betegnelsen.

Den nye up! GTI – der uden på og indeni er på størrelse med den første Golf GTI fra 1976 – er udrustet med en 3-cylindret, turboladet 1,0 TSI-motor, der yder 115 hk og 200 Nm fra 2.000 – 3.500 o/min. Det er nok til at skyde up! GTI forbi 100 km/t på 8,8 sek. og videre til en topfart på 196 km/t, hvilket er hurtigere end den første Golf GTI. En strammere sportsundervogn sænker bilen med 15 mm og sammen med en egenvægt på kun 1.070 kg burde up! GTI være en lille væver sag, der bør gøre hvert et sving til en up!-tur.

Stemningen i up! GTI slås an med et interiør, der sprudler af sportsappeal. Du sidder i sportssæder med det karakteristiske ternede Clark GTI-betræk, dine hænder griber fat om et lækkert tykt læderbeklædt multifunktionssportsrat med røde syninger, dine sko betjener pedaler beklædt med rustfrit stål og dine øjne fanger instrumentbordets pixels red dekorpaneler. Efter mørkets frembrud piftes stemningen yderligere op med rødt stemningslys langs instrumentbordets underkant.

Udenpå lades du ikke i tvivl om, at her kommer en up! GTI. Den kører på 17” Brands Hatch letmetalfælge, og inde mellem egerne kan du spotte røde bremsekalibre på forhjulene, mens en mere sportsligt udformet frontkofanger sammen med den karakteristiske røde linje og GTI-logoet i kølergrillen tydeligt fortæller, at her kommer en hurtiggående up! En større tagspoiler, der yder mere downforce på bagakslen, et GTI-logo og en rød stribe på bagklappen, bagkofangerens sorte diffuser og det forkromede afgangsrør understreger yderligere, at her kører en up! af en speciel støbning.

up! GTI kan bestilles i farverne Tornado Rød, Pure Hvid og metallakeringerne Tungsten Sølv og Deep Sort. up! GTI introduceres i Danmark i løbet af marts måned og vi vender naturligvis tilbage med en omfattende test af bilen.