EarthRoamer XV-HD er den vildeste camper. Den har indbygget tørretumbler og kan fragte dig over alt i total luksus – men ikke uden at lænse din bankkonto for næsten 10 millioner kroner.

Nogle gange bliver et sommerhus bare for kedeligt. Det er altid den samme udsigt, den samme lokale købmand, og de samme irriterende naboer. Så hvad med et rullende sommerhus, som ikke lader sig stoppe af noget. EarthRoamer XV-HD er nok verdens mest luksuriøse og terrængående camper. Og så er den langt dyrere end de fleste sommerhuse.

Drop campletten – Hitch Hotel er svaret på alle dine kør-selv drømme

Prisen er 9,8 millioner kroner uden dansk afgift, men så får du også rigtig mange kvadratmeter, opvarmede gulve, flisebeklædt bruseniche, vaskemaskine og tørretumbler, Bose surroundanlæg og 983 Nm.

Slottet
EarthRoamer XV-HD er stor som et slot, faktisk er den 414 centimeter høj, og bilen måler over ti meter i længden. Alene hjulene måler 116 centimeter i omkreds, og er af typen, du normalt finder på en militærlastbil. De store hjul giver en generøs frihøjde på over 30 centimeter.

Danmarks største pickup-test

Selve bilen, eller lastbilen er nok mere retvisende, er bygget på en Ford F-750 med en samlet totalvægt på 14.968 kilo, som er udstyret med en 6,7-liters Powerstroke dieselmotor. V8’eren yder 330 hestekræfter og massive 983 Nm, som sendes gennem en 6-trins automatgearkasse og selvfølgelig firehjulstræk. Skulle det ske, at den store klump sætter sig, så er der i fronten installeret et elektrisk spil fra Warn, som kan trække op til 13,6 tons.

Balsalen
EarthRoamer XV-HD har plads til seks personer i den luksuriøse dagligstue, og materialerne tæller hovedsageligt mørkt træ og bordtoppe i granit, mens sofaarrangementet selvfølgelig er lavet i læder. Og du behøver ikke at være bange for at nøjes, mens I er på eventyr. EarthRoamer medbringer en vandtank på 946 liter og en dieseltank på 435 liter, og så er der et 20 kWh batteri, som kan holde en dansk gennemsnitsfamilie i gang i ca. halvandet døgn. Men den kæmpe bil har endnu et trick, for der er masser af plads på taget til i alt 2.100 watt solceller.

Heavy Metal – Iveco Daily 4x4

Alle EarthRoamer XV-HD produceres i hånden i Colorado, USA, og hvis du er interesseret og har pengene til det, så skynd dig at lægge de 2.459.550 kroner i depositum, for det tager flere måneder at bygge det rullende sommerhus.