Hitch Hotel er et kompakt hotelværelse, som kan hægtes direkte på anhængertrækket – så du slipper for næsvise receptionister ellers at skulle trille gennem Europa med 100 km/t.

Sommerferien er desværre overstået for de fleste af os, men mange af os har holdt noget af ferien bag rattet, som vi har kørt ned gennem Europa. For nogen betyder det masser af arbejde med at booke hoteller i forvejen eller lettere stressede situationer, fordi man er ankommet til sin destination uden at have et sted at sove. Der er også dem af os, der tager en campingvogn med på slæb, men en tur hjem fra Spanien med kun 100 km/t kan føles rigtig hård. Heldigvis er der håb – en flok excentriske amerikanere har designet en boks, som monteres direkte på bilens anhængertræk.

Bjergged bevarer charmen – her er den nye Suzuki Jimny

Hitch Hotel kaldes boksen, og reelt er der ikke meget hotelværelse over den, men det gør den ikke mindre genial. Fordi der ingen hjul er, er der ingen fartbegrænsning, og uanset hvor du kan klemme din bil hen, kan du også have Hitch Hotel med, så vil du have udsigt over Mont Blanc eller bo i downtown Rom, så er det i princippet ikke noget problem.

En trailer uden hjul
Når boksen er klappet sammen og monteret på trækkrogen, måler den 91 centimeter. Her er den velegnet til at opbevare cykler eller andre ting, som skal holdes væk fra langfingrede feriegæster. Det er dog, når boksen udvides, at den bliver rigtig smart. Via et skinnesystem kan to ekstra fag trækkes ud, så længden forøges til 213 centimeter. Indvendigt bliver der så 3,8 kvadratmeter, og så skulle der ifølge producenten være plads til tre voksne, og takket være foldbare stativer i bunden, kan boksen stå selv, når den er foldet ud. Selve rammen til boksen er bygget i aluminium, mens siderne er lavet i glasfiber, som gør konstruktionen både stærk og let. Der er to vinduer i boksen, og der er indbygget et USB-stik og 12-volts lader.

Hurtig Honda med plads til det hele

Da Hitch Hotel er en amerikansk opfindelse, er reglerne for hvilket type anhængertræk, der kan anvendes, lidt anderledes. Ifølge producenten kan alle med et Class III-træk, godkendt til 3.600 kilo, bruge Hitch Hotel. Visse biler med et Class II-træk, godkendt til 1.600 kilo, kan også bruge Hitch Hotel, alt efter bilens egenvægt. Efter at dømme på billederne, kan også selv små biler som Smart ForFour og Mini Clubman køre med campletten uden hjul.

Fremtidens VW låses op med ansigtsgenkendelse

Så er der lige det med prisen. Som det er nu, koster Hitch Hotel 20.500 kroner i USA, og den kan købes her.