VW

Fremtidens VW låses op med ansigtsgenkendelse

| Andreas Hedegaard

Volkswagen og Nvidia har netop præsenteret et samarbejde, som skal gøre fremtidens biler endnu smartere. Maskinlæring og ansigtsgenkendelse er bare nogle af mulighederne.

Der kan komme en dag, hvor nøglen er fuldstændig overflødig – i hvert fald hvis det står til Volkswagen og den amerikanske teknologivirksomhed Nvidia. På årets Consumer Electronics Show, eller bare CES, i Las Vegas har de to selskaber løftet sløret for et samarbejde, der skal give os klogere biler.

Sæt dit eget præg på en Mini med 3D-printer

”Om bare få år bør alle nye biler have kunstig intelligens til styring med stemmen eller håndbevægelser, og ansigtsgenkendelse ligeså vel som augmented reality (et digitalt lag, der eksempelvis projiceres op på forruden). Sammen med Volkswagen bygger vi en ny generation af biler, der er mere sikre og sjovere at køre i, end noget som helst, vi har set før, og som samtidig er tilgængeligt for alle,” forklarer Jensen Huang, Nvidias grundlægger og administrerende direktør.

Nvidia kalder deres kunstige intelligens for Nvidia Drive IX Intelligent Experience, og det er dét, der ligger til grund for nye funktioner som ansigtsgenkendelse, men også sikkerhedssystemer, der eksempelvis kan genkende cyklister bedre end de nødbremsesystemer, vi har i dag. Overvågning af førerens blik, der opfanger, hvis blikket vandrer væk fra vejen, og Volkswagens selvkørende Intelligent Co-Pilot, er flere funktioner, der er baseret på Nvidias teknologi.

Pokémon Go kan have været skyld i tusindevis af ulykker

The Buzz
Volkswagen I.D. Buzz er mærkets første model, der vil anvende den avancerede teknologi. Buzz er baseret på Volkswagens nye MEB-platform, som udelukkende er elektrisk. Modellen lanceres i 2022, og frem mod 2025 vil Volkswagen lancere mindst 20 nye elektriske modeller. Platformen er udviklet til de avancerede selvkørende systemer, som dog i første omgang kun vil assistere chaufføren. Takket være samarbejdet med Nvidia, vil det være muligt at opgradere systemerne gennem bilernes levetid, så de kan få flere selvkørende funktioner.

VW på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Passat Variant 1,8 TSI Highline DSG 160HK Stc 7g Aut.
PRIVAT
183.000 kr.
VW Passat
Variant 1,8 TSI Highline DSG 160HK Stc 7g Aut.
9293 Kongerslev
125.000
2012
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW T-Cross 1,0 TSi 115 Style DSG
NYHED
275.000 kr.
VW T-Cross
1,0 TSi 115 Style DSG
Frederikshavn
1.000
2019
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Golf 1,4 TSI Comfortline DSG 160HK 5d 7g Aut.
PRIVAT
115.000 kr.
VW Golf
1,4 TSI Comfortline DSG 160HK 5d 7g Aut.
5592 Ejby
134.000
2009
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev