Vi har nok alle hørt kommentarerne om, at kvinder kører dårligere end mænd, og at de ikke kender trafikreglerne. Hvorvidt det er sandt, at kvinder er dårligere trafikanter, skal vi ikke afgøre, men der er nok ingen tvivl om, at der er mange både kvinder og mænd, som ikke har helt styr på trafikreglerne og vejskiltene 

Sjov test

Det mener man også hos Vejdirektoratet, hvor man især har fokus på danskernes dårlige forståelse af de mange forskellige vejskilte. Vi har måske nok bestået en teoriprøve en gang, men for mange af os, er det efterhånden mange år siden, og hvad er det lige det enkelte skilt, vi støder på i trafikken, helt konkret betyder? 

Om man har glemt alt det man lærte til teori, og i dag kører rundt som mere eller mindre lovløs, det kan man nu teste på Vejdirektoratets hjemmeside. Her ligger nemlig en lille test, som er udarbejdet i samarbejde med Rigspolitiet. En sjov test, der dog skal tages seriøst.

"Vejskilte er jo ikke et emne, de fleste af os er optaget af. Men det er vigtigt, bilisterne forstår vejskiltenes betydning, når de sætter sig bag rattet, for skiltene er med til at regulere vores færdsel, så alle kommer nemt og sikkert frem, fortæller afdelingsleder Per Antvorskov fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Hovedstaden topper

Som en lille kuriositet så kan man efter testen se, hvilken region der klarer sig bedst, og hvordan kønnene klarer sig indbyrdes. To kampe som i skrivende stund føres af mændene og Region Hovedstaden, men kampene er tætte, så resultaterne kan hurtigt ændre sig.

Du kan tage testen og se dit resultat her