Volkswagen Køreteknik

| -

Volkswagen Køreteknik

Padborg Park danner rammen om et kursus, der gør bilister sikrere i trafikken
Selv habile bilister kan havne i farlige situationer, hvor det gælder om at reagere hurtigt og effektivt. På kurset Volkswagen Køreteknik gennemgår et hold erfarne instruktører, med kørelærer og racerkører Tommy Schröter i spidsen, nogle af dem. Kurset har til formål at lære deltagerne, hvordan de reagerer mest hensigtsmæssigt for at mindske eller undgå uheld, når det uventede og risikable sker. Øvelserne foregår på det helt nye køretekniske anlæg, Padborg Park, som også anvendes til motorsportsløb.

Hverdagssituationer på en anderledes måde
Volkswagen Køreteknik er af 4½ times varighed og henvender sig til de, der føler, de kan blive bedre og sikrere bilister. Det eneste krav til deltagerne er, at de har gyldigt kørekort samt en bil, der er teknisk i orden. Tommy Schröter og de andre kyndige instruktører tager udgangspunkt i trafikale situationer fra hverdagen, som stiller krav til fører og bil. Først er der en kort teoriundervisning. Den praktiske del, der består af bremse-, slalom- og undvigemanøvrer, foregår dels på almindelig asfalt og dels på glatbane. Her øver kursisterne sig i at beherske bilen, når den skrider ud – og får derved genopfrisket begreberne understyring og overstyring. Desuden erfarer deltagerne, hvor vigtigt det er at trykke hurtigt og effektivt på bremsepedalen og dreje på rattet i rette øjeblik, når de skal vige uden om en forhindring på vejbanen. Tommy Schröter indvier også deltagerne i en disciplin fra motorsporten, nemlig kørsel i idealkurver.

Udfordring af bilens og førerens grænser på sikker grund
Øvelserne foregår hovedsageligt i egen bil. På den måde lærer deltagerne ikke bare sine egne, men også bilens grænser, dens sikkerhedssystemer og de fysiske loves begrænsninger at kende. Det sker under kontrollerede forhold på det afspærrede køretekniske anlæg, hvor det professionelle instruktørteam hele tiden holder øje med deltagerne og er i kontakt med dem via radio. Dermed er der trygge rammer for alle, uanset om deltagerne er øvede eller mindre erfarne bilister. Sikkerhed er en vigtig del af Volkswagens værdigrundlag. Volkswagen-biler har derfor optimalt aktivt og passivt sikkerhedsudstyr, som yder effektiv passagerbeskyttelse og har ”indbygget” uheldsforebyggelse. Derfor er det naturligt, at Volkswagen også udbyder kurser i køresikkerhed.

I løbet af kurset bliver der lejlighed til at prøve, hvordan det er at køre i en ny Volkswagen med antiudskridningssystemet ESP. Programmet rundes af med en sjov oplevelse, hvor deltagerne er passagerer i en hurtig Volkswagen. Her viser Tommy Schröter og hans bror Michael, der begge er racerkørere, hvor hurtigt og alligevel sikkert, man kan køre, når man behersker køreteknikken.

Tilmelding til Volkswagen Køreteknik
Alle med gyldigt kørekort og en bil, der er teknisk i orden kan deltage i Volkswagen Køreteknik på Padborg Park. Man kan vælge mellem et formiddagshold eller et eftermiddagshold den 26. eller 27. august eller 2., 3. eller 4. september. Tommy Schröter tager imod tilmeldinger på telefon 40 10 68 77 eller e-mail tks@post.tele.dk. Alle landets Volkswagen-forhandlere kan også formidle tilmeldinger og supplere med yderligere oplysninger. Der kan læses mere på hjemmesiden www.volkswagen.dk.

VW på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW up 1,0 BMT High 75HK 5d
NYHED
119.900 kr.
VW up
1,0 BMT High 75HK 5d
Ølstykke
55.000
2017/2018
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Touran 2,0 TDi 150 Highline DSG 7prs
NYHED
304.900 kr.
VW Touran
2,0 TDi 150 Highline DSG 7prs
Grindsted
83.000
2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Polo 1,2 TSI BMT Comfortline DSG 90HK 5d 7g Aut.
NYHED
124.800 kr.
VW Polo
1,2 TSI BMT Comfortline DSG 90HK 5d 7g Aut.
Nørre Snede
104.000
2015
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev