25 danske Volkswagen forhandlere kan nu præsentere den nye Touareg fra Volkswagen. Touareg tilbyder en offroaders køreegenskaber, dynamik som i en sportsvogn og en kabine med finish og materialer som i en limousine i luksusklassen.

Design
Med målene 4.754 mm i længden, 1.928 mm i bredden, 1.726 mm i højden og en akselafstand på 2.855 mm udskiller Volkswagen Touareg sig fra konkurrenterne. Det fuldgalvaniserede karrosseri en det længste og bredeste i segmentet. Samtidig er Volkswagen Touareg lavere end andre offroadere, hvilket der er lagt stor vægt på under udviklingen af Volkswagens nye offroader. Disse forhold i dimensionerne har resulteret i et dynamisk og elegant design.

Karrosseriets glatte overflader med spændende kurver og fremhævelse af detaljer danner basis for den grundlæggende stil. De store luftindtag ved den forreste stødfanger danner en bevidst kontrast til det øverste kølergitter, nøjagtig som ved Volkswagen Phaeton. Konturerne fra motorhjelmen hen til dørene er således blevet et karakteristisk træk hos Volkswagens luksusmodeller. Denne dynamiske kontur kombineret med designet af de markante forlygter og baglygterne, som dominerer bagklappen, viser tydeligt slægtskabet mellem Volkswagen Touareg og Phaeton.

Motorer og gearkasser i særklasse
Ved introduktionen i Danmark tilbydes det komplette motorprogram for Volkswagen Touareg. Den mindste benzinmotor er en V6-motor med en slagvolumen på 3,2 liter, en ydelse på 220 hk og et maksimalt drejningsmoment på 305 Nm ved 3.200 omdr./min. Også den imponerende V8-benzinmotor kan bestilles. Den kraftfulde motor har en slagvolumen på 4,2 liter med 310 hk og et drejningsmoment på 410 Nm allerede ved 3.000 omdr./min. Med denne avancerede og meget lette V8-motor sker accelerationen fra 0-100 km/t på blot 8,1 sek.

Volkswagen Touareg kan desuden bestilles med verdens kraftigste dieselmotor til en personbil, en 10-cylindret TDI V-motor med fire ventiler pr. cylinder. Denne biturbo-motor yder 313 hk, og drejningsmomentet på 750 Nm ved 2.000 omdr./min gør det muligt at komme frem i selv det mest barske offroad terræn. Den anden dieselmotor i Touareg programmet er den nyudviklede 2,5 liters fem-cylindret TDI-motor, som yder 174 hk.

Afhængig af motor er Volkswagen Touareg udstyret med en manuel eller automatisk 6-trins gearkasse. Som standard i Touareg V8 og V10 TDI findes den 6-trins automatiske gearkasse med mulighed for at skifte gear enten via DSP (Dynamisk Skifte Program), Tiptronic eller ved hjælp af ratkontakter.

Dynamisk undervogn
Volkswagen Touareg har en dynamisk undervogn med uafhængig affjedring. Dette nyudviklede og avancerede system danner grundlag for de fremragende køreegenskaber ved såvel almindelig lande- og motorvejskørsel som ved ekstrem offroad kørsel. Både forakslen og bagakslen har dobbelt triangler, hvor den øverste bærearm er af aluminium og den nederste af stål. Til Volkswagen Touareg V6 (standard på V10) er det muligt at bestille CDC-luftaffjedring inklusiv automatisk niveaukontrol og dynamisk dæmpningsregulering. CDC-luftaffjedringen giver mulighed for seks forskellige niveauer, hvoraf de fire kan indstilles manuelt med niveauforskelle fra 160 mm til 300 mm. Der er også mulighed for at regulere bilens dæmpning ved at trykke på en knap og dermed vælge mellem sportslig kørestil, højeste komfort og ekstreme offroad-egenskaber.

Det permanente firehjulstræk, 4Motion, er standardudstyr på Volkswagen Touareg. Centerdifferentialet med elektronisk styret lamelspærre fordeler motorens kraft ensartet mellem akslerne. Som ekstraudstyr kan der bestilles et ekstra bagakseldifferentiale med elektronisk styret spærre.

Luksuriøst og sikkert udstyr
Volkswagen Touareg kan både tilbyde et omfattende sikkerhedsudstyr og komfortudstyr. Af sikkerhedsudstyr kan nævnes fire airbags ved forsæderne, gardinairbags som dækker fra A- til C-søjlen og trepunktsseler ved alle sæder. Den aktive sikkerhed sikres ved hjælp af ESP med hydraulisk bremseassistent, ABS, ASR og MSR.

Komfortudstyret omfatter aircondition, belysning af dørgrebene og midterkonsollens opbevaringsrum. Instrumenter og betjeningsenheder er optiske highlights. Sæderne er ergonomiske og opvarmelige. De kan indstilles både i længderetningen og højden, ligesom ryglænene og hældningen kan indstilles. Radiosystemet med cd-drev har 8 højttalere og individuelt indstillelige lydmuligheder. Det er udstyret med et stort display og modtagerdel til den separate trafikradiomodtager og trafikmeldingshukommelse. En praktisk detalje ved bagklappen er bagruden, som kan åbnes, når bagklappen er lukket. Det gør det muligt at komme til bagagerummet hurtigt og forenkler på- og aflæsningen.

I V8-versionen omfatter standardudstyret ydermere læderindtræk, 2-zoners Climatronic, multifunktionsrat med fartpilot, tyverialarm, dekorindlæg i nøddetræ til instrumentpanel, midterkonsol og dørbeklædninger og kromlister på kølergrillen og ved sideruderne. Touareg V10 TDI leveres med blandt andet CDC-luftaffjedring med automatisk niveau- og dæmpningsregulering, soundsystem med 11 højttalere , Bi-Xenon forlygter, keyless-access, 12-vejs elektriske sæder og elektrisk indstilling af rattet.

Priserne for Volkswagen Touareg
V6 3,2 835.196 kr.
V6 3,2 Tiptronic 877.994 kr.
2,5 TDI R5 790.298 kr.
2,5 TDI R5 Tiptronic 833.096 kr.
V8 4,2 1.248.498 kr.
V10 5,0 TDI 1.492.398 kr.