Volvo’s Cross Country-model er bilernes svar på et par Fjällräven-bukser, og nu er V60-varianten her med grove skærme og 60 mm ekstra frihøjde.

Hvis du har vovet dig ud i en svensk skov sådan en ruskende efterårsdag som i dag, så ved du allerede, at det er nødvendigt med snusfornuftig beklædning – den slags som eksempelvis Fjällräven laver. Praktisk, men alligevel fashionabelt, lidt ligesom Volvos Cross Country-versioner, og nu har svenskerne lanceret en Cross Country-variant af stationcaren V60.

Svensk succes – Volvo V60 T6

Først og fremmest har Volvo givet V60 Cross Country et lift i form af en 60 mm hævet og ændret undervogn, som giver 201 mm markfrigang. Det burde være nok til at undgå de værste granitblokke, som har det med at gemme sig i den svenske muld. De 201 mm er dog ikke imponerende i forhold til konkurrenter som Subaru Outback, som stiller med 213 mm eller Volvos egen V90 Cross Country, som stiller med 210 mm frigang.  

Plastic fantastic
Firehjulstræk er selvfølgelig standard på Cross Country, ligesom Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control og en særlig Off-Road køreindstilling. Visuelt er designet pumpet op med sorte plastikskærmkanter, som bedre skulle kunne modstå ridser fra buskadset eller en elgs gevir. Det nederste af kofangeren er også dækket af det sorte plastik og en aluplade.

Piiiift: Volvo V90 CC Ocean Race vinder alle hjerter

Resten af bilen er identisk med den almindelige V60, og det er som udgangspunkt ikke nogen dårlig ting. Blandt andet har V60 Cross Country Volvo’s City Safety med Autobrake-systemet som standardudstyr. Det hjælper føreren med at undgå kollisioner og er det eneste system på markedet, der er i stand til at genkende fodgængere, cyklister og store dyr – som er ganske praktisk, hvis du kører om natten på svenske landeveje.

Når SUV’en ikke er svaret på alt – Opel Insignia Country Tourer

Den nye V60 Cross Country kan fås med T5 benzinmotoren med 250 hestekræfter eller en 190 hestes D4 dieselmotor. Mild hybrid og plug-in hybrid-varianter følger på et senere tidspunkt. Priserne er endnu ikke kendte, ligesom lanceringstidspunktet heller ikke er offentliggjort.