Forud for sin første deltagelse i 2016 Guangzhou Motor Show introducerer Volvo en kinesisk produceret, opgraderet version af den nye S90 sedan og S90 Excellence, der er en luksusmodel i toppen af klassen. Begge retter sig mod sedanmarkedets høje ende.

Den opgraderede S90 er ikke bare en premium sedan, men er premium i en grad, som aldrig før er  produceret i Kina. Begge biler skal bygges på Volvo Cars’ fabrik i Daqing og skal eksporteres til hele verden. Det retter spotlyset mod den høje kvalitet, der er et must i Volvo’s globale produktionsstrategi.

”Kinas rolle i vores globale produktionsambitioner bliver mere og mere vigtig. I årene, der kommer, skal vores kinesiske fabrikker levere topklasse produkter til hele verden og dermed bidrage til vores mål om at sælge op til 800.000 biler om året i 2020,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Car Group.

Volvo har banet vejen for udvikling af kinesisk eksport af biler til globale markeder. I 2015 var Volvo den første vesteuropæiske bilproducent, der eksporterede en kinesisk produceret premiumbil til USA. Det var S60 Inscription, der fik tildelt NHTSA’s eftertragtede fem stjerner.

Premium kompetencer
Begge S90 modellerne understreger Volvo’s kompetencer som producent af biler i premium klassen.

”Det første, man lægger mærke til i S90 Excellence er, at vi har fjernet det forreste passagersæde og erstattet det med noget, vi kalder en Lounge Console. Eftersom modellen henvender sig til kunder, der har chauffør til rådighed, giver det dem bedre plads til at slappe af eller arbejde, når de er på farten. Det andet, man lægger mærke til, er materialernes høje kvalitet, der emmer af luksus,” siger Volvo’s designchef Thomas Ingenlath.

Mange af detaljerne i S90 Excellence er udviklet til at give oplevelsen i kabinen et løft – fuldt panoramatag, udklappelige arbejdsborde, gennemtænkte opbevaringsmuligheder, kopholder til både varmt og koldt, justerbar fodstøtte og indbygget entertainmentsystem med et stort display til arbejde eller underholdning. S90 Excellence inkluderer også en touchscreen bagi, indbygget køleskab og håndfremstillede krystalglas fra Orrefors.

S90 kommer med Volvo’s prisvindende T4 og T5 benzinmotorer og i toppen T8 Twin Engine plug-in hybrid med det kompromisløse mix af ydelse og ren el-drift, der til fulde udnytter Volvo’s ”Relaxed Confidence” chassisindstillinger. S90 Excellence kan kun fås med T8 Twin Engine drivline.

Der er masser af standardudstyr i de nye biler, bl.a. Large Animal Detection som en del af City Safety systemet. Pilot Assist, som er et semi-autonomt førersupport system (en hånd på rattet), der fungerer op til 130 km/timen.

Bilerne i Volvo’s nye 90-serie har også smartphone integrering med Apple CarPlay og Android Auto, der giver bekvem adgang til velkendte smartphone systemer via bilens store, centralt placerede display.

Begge biler kan fås med et nyt CleanZone ventilationssystem med ionisk luftrensning og en PM 2,5 realtids monitor i det firezonede air conditioneringssystem.

Den nye S90 går i produktion i november. S90 Excellence følger næste år.