Succesen vil ingen ende tage for den nye Volvo XC90. Det tog nemlig kun 47 timer, så var de første 1.927 individuelt nummerede First Edition varianter af den helt nye bil revet væk. Bilerne kunne kun købes via nettet, hvor salget startede onsdag, den 3. september kl. 16.00. De fleste biler blev reserveret i løbet af den første time efter salgsstart. Da det gik vildest for sig, blev der reserveret 7 biler i minuttet.

”Vi er godt tilfredse, men egentlig ikke overraskede,” siger Alain Visser, chef for Volvo Car Groups afdeling for marketing, salg og kundeservice. ”Den store interesse for XC90 nærmest eksploderede efter verdenspremieren sidste uge”.

De 1.927 First Edition modeller, som er en hyldest til det år, 1927, Volvo blev grundlagt, kunne for første gang i historien kun købes via nettet på www.volvocars.com.

Ejerne af First Edition modellerne får en fuldt udstyret bil med sit eget individuelle nummer præget i det indvendige dørpanel og et karakteristisk emblem på bagklappen.

”De første købere kom på banen inden for millisekunder, og den hurtige reaktion bekræfter, at XC90 er en ikonisk bilmodel. First Edition skal nok vise sig at blive et samlerobjekt,” siger Alain Visser.

Sort med Amber lædersæder
Lakfarven er Onyx Black, og bilerne har otteegede, 21” ”Inscription” hjul. Interiøret har sæder betrukket med blødt læder i farven Amber, et instrumentpanel beklædt med grafitgråt læder og Linear Walnut træpaneler.

I Danmark leveres First Edition modellerne med en D5 dieselmotor med biturbo, som yder 225 hk og 470 Nm. Gearkassen er en smidig, ottetrins automatgearkasse.

Den berøringsfølsomme skærm, der minder om en tablet, er en af de mest slående detaljer i den helt nye XC90. Den er omdrejningspunktet i betjeningen af den nye bil og gør det muligt stort set at holde instrumentpanelet fri for kontakter. Samtidig repræsenterer den for ejerne en helt ny måde at få adgang til en bred vifte af internetbaserede produkter og tjenesteydelser på.

Bowers & Wilkins lydanlægget har en 1.400 watt klasse D forstærker, 19 højttalere og det sidste nye inden for software til lydbearbejdning. Lydkvaliteten er på linie med den, man oplever ved en førsteklasses koncert.

Største standardmonterede sikkerhedspakke
Som standard er bilen forsynet med det mest omfattende og teknologisk sofistikerede sikkerhedsudstyr, bilbranchen kan levere. Det indbefatter to verdensnyheder: et beskyttelsessystem, der er med til at forhindre, at bilen forlader vejbanen utilsigtet, og mulighed for automatisk opbremsning i vejkryds.