Volkswagen er det mest købte bilmærke i Danmark
Volkswagen kan med opgørelsen af salgstallene fra 2007 i sandhed kalde sig ”folkets vogn”

De endelige tal fra sidste års salg i bilbranchen taler deres tydelige sprog: med en total markedsandel på hele 10,7% og med 23.342 solgte modeller, står det klart, at Volkswagen er danskernes klare favorit.

Volkswagen Passat blev den mest solgte bilmodel i Danmark i år 2007. Men også de øvrige modeller er godt med, og i 2007 blev Golf igen den mest solgte bil i sin klasse. Til hele Golf-serien fås nu de prisbelønnede TSI-motorer, og det er kommet salget til gode. Det samme gør den nye udstyrspakke, ”Golf GT Sport”, der for den beskedne pris af 9.990 kr. kan bestilles til samtlige motorvarianter.
Også Volkswagens brede TDI motorprogram, alle udstyret med DPF (diesel-partikel-filter), har bidraget væsentligt til mærkets popularitet og til positionen som Danmarks mest solgte bilmærke. I 2007 købte private og firmaer mere end 18.400 dieselbiler fra Volkswagen. Det er over 5.000 flere end fra nærmeste konkurrent.

Volkswagen yder løbende en stor indsats på miljøområdet. Med mærket BlueMotion har Volkswagen i 2007 lanceret Passat og Passat Variant med denne betegnelse, og vil i 2008lancere flere modeller i denne miljøvenlige udgave.
Ved bl.a. at optimere aerodynamik, sænke undervognen, justere gearingen og indføre et elektronisk vejledningssystem, der informerer føreren om, hvornår det er optimalt at skifte gear, er det lykkedes at reducere CO2-udslippet med op til 25%. Dermed reducerer BlueMotion-modellerne naturligvis også besøgene på tankstationen.


Volkswagen Erhvervsbiler har med sit brede program af erhvervsorienterede – i mange tilfælde nærmest skræddersyede – modeller bidraget til mærkets store udbredelse og popularitet. Blandt de egentlige erhvervsbiler er der specielt tre modeller, der tegner Volkswagens profil: Caddy Van, Transporter og Crafter.

Caddy Van er med sine beskedne ydre mål og store rummelighed blevet en populær varebil. Den er let at manøvrere og forener på mange måder personbilens og varevognens bedste sider.
Varerummet i Caddy Van er 3,2 m3 stort. Til februar kommer den helt nye Caddy Maxi på det danske marked. Caddy Maxi deler Caddy Vans gode egenskaber, men er blevet forlænget med 48 cm og byder dermed på et endnu større varerum, men også opholdsrum. Caddy Maxi vil nemlig tillige kunne fås som 7 personers personbil. Oven i købet med stort, regulært bagagerum.

Transporter, der fyldte 60 sidste år, forbliver år efter år en af mest populære varevogne, der findes – også her i landet. Den fås i flere modeller og med et utal af indretninger, og er alene derfor en af de mest fleksible og erhvervsvenlige varevogne, der findes. Men også som privatbil opfylder den med utallige muligheder for personlig indretning alle ønskelige indretninger. Dertil kommer naturligvis alle de kendte Volkswagen kvaliteter, som igennem tiderne har gjort Transporter lige så meget til et begreb som til en bilmodel. Flere end 3.500 Tranporter, Multivan, Caravelle og California – forskellige modelnavne, men med den fælles modelbetegnelse T5, som angiver at dette er femte generation af den populære Transporter – blev der solgt i 2007.

Crafter er den største af varevognene fra Volkswagen Erhvervsbiler. Den tilbydes i mange varianter og økonomiske fem-cylindrede TDI-motorer. Fælles for dem er den gode forarbejdning, den lange levetid og den høje gensalgsværdi. Crafter kan købes som varevogn med varerumsvolumen helt op til 17 m3, som enkelt- eller dobbeltkabine model, og med lad, eller bare som chassis. I alle tilfælde er der god ergonomi, praktiske opbevaringsrum – til hjelme og værktøj og madkasser og drikkevarer og … og alt det, en professionel varevognsbruger har behov for at få plads til. Crafter kan transportere op til 2.899 kg gods og har plads til 7 personer ( ladvogn med dobbeltkabine). Den fås i 7 forskellige varianter med 3 forskellige aksel-afstande og 2 forskellige taghøjder. Og takket være forskellige vægtklasser og opbygningslængder er der masser af muligheder for at opbygge chassiset efter individuelle ønsker.

Om Volkswagen også bliver danskernes favorit i 2008, kan kun tiden vise. Men Volkswagen udvider også dette år modelprogrammet med en række nyheder: Den nævnte Caddy Maxi er i landet fra februar. Tiguan er allerede på vejene og senere på året kommer Passat CC og Scirocco.
Så danskerne vil også i 2008 have et bredt og nuanceret udvalg af kvalitetsbiler fra Volkswagen at vælge imellem.