Volkswagen har netop offentliggjort, at de indgår fireårig kontrakt fra 2018 for alle UEFAs landsholdsmesterskaber og både kvindernes og mændenes EM, hvor der bl.a. også skal spilles i Danmark.

Fra 2018 er Volkswagen ny partner for det europæiske foldboldforbund UEFA, og det markerer fortsættelsen af mange års fodboldhistorie. En fireårig aftale gør Volkswagen til "Officiel mobilitetspartner til UEFA's landsholdsmesterskaber" og dermed også europamesterskabet UEFA EURO 2020, der i anledning af 60-året for mesterskaberne for første gang afholdes i hele 13 lande – herunder Danmark. Engagementet i verdens mest populære sportsgren skal bl.a. bruges som kommunikationsplatform til lanceringen af Volkswagens næste elbil ”I. D.”, der fra 2020 vil være den første i en lang række af banebrydende elbiler fra Volkswagen.

”Ingen anden sport er så stærk og forener så mange mennesker som fodbolden gør. EM 2020, der vil blive spillet på tværs af hele det europæiske kontinent, er et fantastisk projekt. Med Volkswagens mobilitet og kreativitet ønsker mærket at bidrage til at bygge bro mellem lande og fodboldfans.”, lyder det bl.a. fra VW-koncernen.

Guy-Laurent Epstein, marketingdirektør for UEFA, glæder sig over partnerskabet med Volkswagen: "Vi er stolte af at have et så stort europæisk mærke med en så oprigtig lidenskab for fodbold på vores side. Det gælder især i lyset af de opgaver, der venter os, for UEFA EURO 2020 vil stille ekstremt store krav til mobiliteten. Bag denne turnering gemmer sig en stor idé og et innovativt koncept. Og det glæder os at have Volkswagens støtte på denne spændende vej."

Det udvidede engagement i fodbold skal bidrage til virksomhedens fremtidsstrategi. Herbert Diess, Volkswagens CEO: "Fodbold passer bedre end nogen anden sportsgren til Volkswagen. Fodbold findes i så godt som alle lande, og sporten er klasseløs – præcis som vores biler. Derfor giver det os den ideelle mulighed for at gøre vores nye retning synlig internationalt. For som man siger i fodbold, vil Volkswagen spille offensivt i de kommende år. Både hvad modeller og elbiler angår, står vi foran den største offensiv i vores mærkes historie."

Hos VW fortæller man desuden, at ud over UEFA EURO 2020 vil man engagere sig i en række andre fodboldmesterskaber på højeste niveau. Partnerskabet med UEFA omfatter også EM for kvinder, U21-EM, Futsal EURO og endelig den helt nye UEFA Nations League, der finder sted for første gang i 2019. Derudover får Volkswagen en række rettigheder i forbindelse med kvalifikationen til UEFA EURO 2020. Pakken som "Officiel mobilitetspartner til UEFA's landsholdsmesterskaber" indeholder blandt andet reklametiltag, digitale rettigheder, billetter og hospitality-muligheder. Aftaleperioden omfatter mere end 500 kampe.

Jürgen Stackmann, Volkswagens øverste chef udtaler: "Med sponsoratet af UEFAs landsholdsmesterskaber slår vi ind på en ny vej i forbindelse med lanceringen af I. D.: I anledning af lanceringen af vores nye generation af ekstremt innovative elbiler bygger Volkswagen for første gang videre på en overnational kommunikationsplatform inden for fodbolden, der vil skabe positiv interesse, ikke bare i hele Europa, men også i resten af verden. Vi glæder os enormt til det!" UEFA EURO 2020™ skaber store muligheder for Volkswagen. Jürgen Stackmann: "Vi vil naturligvis integrere alle europæiske markeder og vores omkring 3.000 forhandlere på hele kontinentet. Det er dog de mange fodboldfans og dermed vores kunder, der er midtpunktet. Dem vil vi præsentere for attraktive mobilitetsløsninger.".