Polo BlueGT kombinerer sportslige præstationer og dynamik med ekstrem sparsommelighed. 100 km/t nås på blot 7,9 sekunder, topfarten er på 210 km/t og alligevel er Polo BlueGT opgivet til kunne køre 21,7 km/l i versionen med 6-trins manuelt gear eller 22,2 km/l, hvis du vælger den med 7-trins-DSG-dobbeltkoblingsgearkasse.

Kombinationen af imponerende motorkraft, præstationer og ekstremt lavt forbrug er opnået ved hjælp af den nye 1,4-liters turbomotor med aktiv cylinderstyring. Systemet kobler to cylindre fra, når du ikke har brug for samtlige 140 hk og 250 Nm, og skiftet mellem to og fire cylindre sker så hurtigt og gnidningsfrit, at kun kørecomputerens display afslører, om motoren kører på to eller fire cylindre. ACT-systemet aktiveres ved omdrejninger mellem 1.250 og 4.000 o/min og ved et drejningsmoment mellem 25 og 100 Nm. Når motoren skifter til to-cylinderdrift, reduceres benzinforbruget med 0,4 liter/100 km. Udover den 1,4-liters TSI-motor med ACT bidrager detaljer som start-stop-automatik, forbedret aerodynamik og genindvinding af bremseenergi til at opnå det ekstremt lave forbrug.

Sportsappeal ude og inde
Polo BlueGTs sportslige appeal underbygges visuelt af en ændret frontkofanger med sortlakerede kølergrill, sideskørter og en lakeret tagspoiler samt paneler ned langs siderne af bagruden, der er lakerede i højglans sort.  Alt sammen detaljer, der ikke kun giver en mere sportslig attitude men også forbedrer aerodynamikken.

Polo BlueGT kører på 17" Montani-aluminiumsfælge, der uden merpris kan fås i antracit, og de er udstyret dæk i dimensionen 215/40 R17. Den er udstyret med en sportsundervogn og står 15 mm lavere end en standard Polo, hvilket - ud over at skærpe de dynamiske egenskaber - også bidrager til at give Polo BlueGT en sportslig udstråling.  Den er også udstyret med det elektroniske XDS-differentialespærre, der sikrer greb i sving, så du kan udnytte de 140 hk og 250 Nm effektivt.

I Polo BlueGTs indre er det klart GTI´en, der har været inspirationskilde. Polo BlueGT har sportssæder med Blue Speed-betræk, og der er sort taghimmel og beklædning af stolperne, nøjagtig som i Polo GTI. Desuden har Polo BlueGT et multifunktions-sportslæderrat med flad bund og et BlueGT-emblem og diverse kromdetaljer i kabinen gør, at man ikke er i tvivl om, hvilken Polo man opholder sig i. Udover de specifikke Polo BlueGT-detaljer er bilen også standardudstyret med aircondition, kørelys via tågeforlygter, parkeringssensorer bag og multifunktionsanlæg med olietemperaturvisning.

Polo BlueGT fås både på hvide og gule plader.