Den internationale jury bag "Car of the Year" har netop offentliggjort, at Volkswagens nye Polo er valgt til "Car of the Year 2010".

Med hele 347 points overhaler Polo de nærmeste konkurrenter Toyota IQ og Opel Astra, der fik hhv. 337 og 221 points. Volkswagens yngste familiemedlem kan dermed stolt tage den hæderfulde titel hjem.


Hakan Matson, President for Juryen udtaler ved prisoverrækkelsen i Madrid: Det der overbeviste os ved Polo var bl.a. det komplette sikkerhedsudstyr, og det mest moderne motorprogram. Med Polo BlueMotion har Volkswagen desuden skabt en meget sparsommelig og samtidig prismæssigt opnåelig bil."

Hattrick til Polo
Her til lands blev Polo kåret som "Årets Bil i Danmark 2010" i oktober måned af de danske motorjournalister. Den nye titel kommer derfor ikke som et chok for Polos danske produktchef Kristian Lund Kristensen, men derimod som en meget glædelig overraskelse: " Det er jo fantastisk, at vores Benjamin høster så mange roser. Først fik Polo titlen som Årets Bil i Danmark 2010, så fik vi "Det Gyldne Rat" og nu får vi så også denne titel, som jo nok er den mest prestigefyldte titel i bilernes verden, en slags Oscar for biler. Det er som at opleve et hattrick i en landsholdskamp. Det er fantastisk og det er fuldt fortjent, for den nye Polo beviser til fulde, at det kan lykkes at integrere godt design, køredynamik og miljøhensyn i en mindre bil og samtidig bevare et fornuftigt prisniveau".

Car of the Year prisen uddeles hvert år af en uvildig jury bestående af professionelle motorjournalister fra hele Europa. Dette års jury bestod af 59 medlemmer. Samtlige jurymedlemmer afgav stemmer til Polo og hele 25 jurymedlemmer havde Polo som nummer ét på stemmesedlen.

Sidste gang Volkswagen kunne bryste sig af titlen var i 1992 med 3. generation af Golf. Forud for udvælgelsen går et langt forløb hvor juryen tester årets kandidatbiler ved flere internationale events. Et af disse bliver holdt her i Danmark, i det nordjyske Tannis, hvor bilfabrikkerne over en uge  stiller kandidatbilerne til rådighed for jurymedlemmerne, der derved får rig mulighed for at teste og sammenligne bilerne.

Meget mere Polo i 2010
I Danmark ser Volkswagen frem til allerede i starten af 2010 at kunne introducere en ny miljøvenlig udgave af Polo: Polo Blue Motion Technology, der kan præstere hele 27 km/l. ved bl.a. at genvinde bremseenergien, tilføje start-stop-systemet og køre med rullemodstandsoptimerede dæk. Polo BlueMotion Technology kommer som Comfortline der bl.a. inkluderer aircondition, sædevarme og fartpilot.

En endnu mere grøn Polo introducerer Volkswagen allerede til foråret, hvor de første biler, der kan køre over 30 km/l ventes på de danske veje, nemlig den roste Polo BlueMotion, der allerede nu er blevet nævnt som afløseren for den populære pendlerbil Lupo 3L. Hermed viser Volkswagen at de er blandt de førende indenfor udviklingen af miljøvenlige teknologier.