VW

VW tager endnu et skridt

|

Volkswagen tager endnu et skridt mod en grønnere fremtid.
 Volkswagen indgår udviklings-samarbejde med Sanyo

Volkswagen koncernen har netop indgået partnerskab med Sanyo, der er markedsførende i udviklingen af genopladelige batterier. Samarbejdet stiler mod at udvikle nye akkumulatorer med lithium-ion teknik, til brug i fremtidens el-biler.

Volkswagen koncernens adm. Direktør, Martin Winterkorn udtaler, at Volkswagen ved siden af de yderst sparsommelige forbrændingsmotorer, som koncernen til stadighed udvikler under deres ”down-sizing-princip”, fremtidigt også vil satse på at udvikle el-biler. Det er Volkswagens standpunkt, at netop el-bilen er den rigtige vej, for at sikre morgendagens miljøvenlige mobilitet. Volkswagen indgår samarbejdet med Sanyo, da man ønsker, at udvikle muligheden for at genanvende den energi bilen skaber under kørslen. Så længe det pga. manglende lagringskapacitet i bilerne ikke er muligt at genanvende energien, giver det dårlig mening at udvikle el-biler.
Det er allerede nu muligt at køre fuldstændig emissionsfrit med el-motorer, dog med begrænset hastighed eller over meget begrænsede afstande. Udviklingen af nye akkumulatorer er vigtig, da de netop er et af kerneområderne for, at fremtidens el-biler kan tilfredsstille de reelle kørselsbehov. Litium-ion-teknikken, der allerede i dag bruges i kommunikationsteknikken, bl.a. i bærbare computere, kan fremtidigt også bruges i den mere avancerede teknik i el-bilerne. Lithium-ion batteriet er en type genopladeligt batteri, hvor et lithium-ion bevæger sig mellem anode og katode. Fordelene ved lithium-ion-batterier er, at de har en god energi-til-vægt ratio og et langsomt tab af energi, når de ikke er i brug.
Allerede ved den internationale biludstilling i Geneve i marts i år, viste Volkswagen med hybrid-studiet Golf TDI, hvilket energisparepotentiale der opstår ved kombinationen af hightech-diesel, el-motor og det nye DSG7-gear. Volkswagen regner med, at have de første biler med lithium-ion-teknik klar allerede i 2010.

VW på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Touran 1,6 TDI BMT SCR Comfortline DSG 110HK 7g Aut.
NYHED
249.900 kr.
VW Touran
1,6 TDI BMT SCR Comfortline DSG 110HK 7g Aut.
Skive
108.000
2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW up 1,0 TSI BMT High 90HK 5d
NYHED
104.800 kr.
VW up
1,0 TSI BMT High 90HK 5d
Ringe
56.000
2016/2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
VW Passat Variant 1,4 TSI BMT ACT Highline Plus DSG 150HK Stc 7g Aut.
NYHED
284.800 kr.
VW Passat
Variant 1,4 TSI BMT ACT Highline Plus DSG 150HK Stc 7g Aut.
Ringe
63.000
2016/2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev