47.308 biler
Chrysler er kendt for, at lave luksuriøse biler. Deres velkendte model Chrysler 300, er et godt eksempel, på en klassisk Chrysler bil i luksusklassen. Ens for de fleste af deres modeller er, de har store kabiner, som er med til at udstråle ekstravagance. Ud over deres luksus modeller, har de også Chrysler Voyager, der henvender sig primært til børnefamilier. Voyager uden tvivl den mest populære model, på de danske veje. Det er den fordi den er stor, praktisk og til at betale. Køber man den brugt, får man virkelig meget bil for pengene. Der findes bilforhandlere i Danmark, der forhandler Chrysler. Alligevel bliver de fleste Chrysler solgt som brugt, enten privat eller på brugtbilsmarkedet.

Stifteren af Chrysler, Walter Chrysler, havde været ansat i konkurrenten Buick, hvor han blev udnævnt direktør i 1917. Det var angiveligt hans tid i Buick, som inspirerede ham til, at lave sit eget bilbrand. I 1925 grundlagde han så Chrysler. Det var med lanceringen af the Chrysler 4 (også kaldet Series 58), at Chrysler for alvor tog sit indtog, på det amerikanske bilmarked. Chrysler 4 var så populær, at der blev solgt mere end 32.000 af dem, det første år den var til salg. Det tog Chrysler fra nr. 54 op til nr. 5, på listen over mest populære bilmærker i USA, på det tidspunkt. I 1928 udvider Chrysler med 2 nye brands De Soto og Plymouth, som var billigere biler, til lavindkomst familier i USA. Senere samme år køber Chrysler, bilfabrikanten Dodge. I 1937 var Chrysler den anden største bilfabrikant i USA, foran virksomheder som Ford motor Co., kun overgået af General Motors. I tiden under 2. Verdenskrig begyndte Chrysler, at producere militærudstyr til den amerikanske hær, hvilket ledte til åbning af 11 nye fabrikker i den tid. Det gjorde de fleste bilproducenter dengang, grunden den store efterspørgsel fra den amerikanske stat. Senere i 60’erne lancerede de en ny Chrysler 300-C model, som satte ny fartrekord, med 283,4 km/t. I start 70’erne var Chrysler tæt på konkurs under oliekrisen, i den forbindelse blev Lee Iacocca hentet ind som direktør, i håb om at vende skuden. Det lykkedes ham, at vende krisen for Chrysler, hvorfor han har en stor del af æren, for de stadig eksistere. I dag ses Chrysler stadig som et luksus bil brand og er som sagt en del af Fiat Chrysler Automobile, der blev til i 2014, ved en fusion af Fiat og Chrysler. Fiat Chrysler Automobile råder over bilmærker som; Fiat, Chrysler, Alfa Romero, Dodge, Jeep, Maserati og Ferrari.

Chrysler er en amerikansk bilproducent, der er en del af Fiat Chrysler Automobile, som er den 8. største producent af biler i verdenen i dag. Chrysler er oprindeligt et bilmærke der producere luksusbiler, men har også produceret standard personbiler, gennem årene. På det amerikanske marked, som er deres primære marked, har de indsnævret deres sortiment til modellerne Chrysler 300 og Chrysler Pacifica, som også kommer i en hybrid version. Hvor 300 modellen er luksus personbilen og Pacifica er familien bilen.

Indlæser..