Da den nye Polo er efterhånden er oppe i den gamle Golf størrelse, måtte VW koncernen finde et produkt til den mindste klasse. Dette resulterede i VW Fox, der trods sin kategorisering som en lille bil, faktisk er ganske rummelig.

Størrelsen
Med sine 3,82 m i længden og 1,66 m i bredden, er der ganske fornuftig plads på de ”fire” sæder. Fox er nemlig delt op, så den har to separate stole, som bagsæde. Imellem disse to sæder finder vi et mellemstykke med kopholder i stedet for. En meget god løsning, da det alligevel er sjældent at man propper 5 personer ind i en bil i denne størrelse.

Sæderne er ganske fornuftige og man føler sig godt tilpas i kabinen. Desværre lider Fox lidt under det faktum, at den er produceret i Brasilien og at ”VW kvalitets følelsen” ikke helt er til stede. Men, det er absolut ikke en dårlig kabine - og prisen gør at man godt vil tilgive dette lille minus.

Motorvalg
VW Fox fås i Danmark med to forskellige motorer. Den mindste er på 1,2 liter og yder 55 hk, hvilket bestemt ikke gør den til nogen sprinter. Vi mener derfor at det godt kan betale sig at købe modellen med den anden motor i programmet, nemlig den 1,4 liters med 75 hk. Merprisen er cirka 12.000,- kroner og udover de 20 ekstra hk får man også ESP med i købet. Så umiddelbart virker det som en god investering. Det er samtidig værd at fremhæve den 1,4 liters motor for sin meget smidige motorgang. Flere gange skulle man næste tro at bilen var gået ud, da der stort set ikke kom nogen lyd fra den lille motor. Samtidig er gearskiftet meget velafstemt til motor, hvilket gør både by og motorvejskørsel til en ren fornøjelse.

Konkurrenterne
Konkurrenter til VW Fox er mange – men den meget populære Suzuki Swift må siges at være en af de største. Umiddelbart virker det ikke fair at sammenligne en VW og en Suzuki; men i dette tilfælde giver det ganske god mening. Valget er et spørgsmål om smag og hvor vidt man ønsker et VW logo eller en lidt mere sporty bil for pengene. Og pengene er jo en vigtig faktor i denne klasse. VW Fox er ikke videre dyr da priserne starter ved cirka 130.000,- kroner for den lille 1,2 liters og slutter ved cirka 143.000,- for den 1,4 liters model.

Der er ingen tvivl om at VW nok skal sælge deres Fox model i Danmark. For hvis der er noget der passer danskerne, så er det når de kan få en mærkevare til billige penge. Og det er netop lige det at VW Fox er!