Hvis du køber privat, skal du selv stå for omregistrering af bilen. Det er en meget vigtig ting, men det behøver ikke at være svært. Læs vores guide her, så behøver du ikke at bekymre dig.

Der er mange aspekter af at købe bil privat, som kan virke en smule frygtindgydende, men det behøver ikke at være svært. Vi har masser af guides, som kan hjælpe dig. MEN der er en ting, der er meget vigtig – omregistrering af bil. En omregistrering er nemlig den officielle overdragelse af ejerskabet af bilen fra den tidligere ejer til den nye. Hvis du ikke gør det, kan du få problemer med at bevise, at bilen faktisk er din. Eller omvendt, hvis bilen har været involveret i en ulykke, efter du har solgt den, så er det træls, at du stadig står som ejer af bilen.

Syv trin til et trygt brugtkøb

De officielle regler siger, at det er den nye ejer, der skal sørge for at omregistrere bilen indenfor tre uger. Hvis ikke det sker, kan sælger bede Motorstyrelsen afmelde bilen, og så bliver den ulovlig at køre i, indtil den igen er tilmeldt.

Sådan prøvekører du en brugt bil

Derfor er det bedst at få det overstået, når bilen overdrages, og heldigvis er det også nemt – du skal bare huske dit NemID. Hvis du køber en bil hos en forhandler, behøver du ikke spekulere mere, forhandleren klarer resten for dig, og du kan se bort fra guiden.

Sådan gør du
Log ind på Skats hjemmeside med NemID. I menuen i venstre side, skal du klikke på Registrering, så vælg Privat ejer/brugerskifte. Herfra starter du omregistreringen af bilen, og til det skal du bruge bilens registreringsattest. Der står nemlig en kodedel i højre, øverste del af registreringsattesten. Den skal du taste ind, herefter taster du anden kodedel ind, som står midt på side – begge er 10 cifre lange, så hold tungen lige i munden, når du taster dem ind.

Forstå privatleasing – her er alt, du skal vide

Herfra spørger siden, hvor bilen er forsikret, eller at den forventes at blive forsikret, så du skal have policenummer på bilen klar eller have snakket med dit forsikringsselskab om forsikringen, men selve omregistreringen får dit forsikringsselskab selv besked om fra Skat, så det skal du ikke tænke på.

Herfra er det blot at udfylde personoplysninger som adresse og cpr-nummer, og så er omregistreringen officiel hos Skat. Husk også at udfylde og underskrive en slutseddel, så er du bedst sikret. Den kan du finde her.