Priserne på brændstof er eksploderet, så vi har fundet fem pendlerbiler, der alle officielt kører over 30 km/l, og som kan købes fra 35.000 til 74.000 kroner

17,5 kroner – så meget nåede én liter diesel at koste kortvarigt som følger af Putins forfærdelige krig mod Ukraine. Selv om priserne har dæmpet sig en smule, skal du i skrivende stund stadig betale over 14 kroner for en liter diesel. Pendler du, så er det stensikkert noget, du kan mærke på pengepungen. Derfor har vi ladet os inspirerere til at søge Biltorvet igennem for ekstra-økonomiske biler, som både kan vride det meste ud af hver dyr dråbe, men som heller ikke får din bankrådgiver til at tabe håret.

Bæredygtig familiebil – seks elbiler til under 200.000 kroner

Vi har fundet fem biler, hvor kriterierne er, at de skal køre mindst 30 km/l, og så skal de være så billige som muligt, uden at de er helt slidt op. Men det betyder altså også, at du her kommer til at se nogle biler med ret høje kilometertal.

Trendsætteren – Volkswagen Lupo 3L

Volkswagen lancerede Lupo 3L helt tilbage i 1999, og teknisk var den skelsættende, fordi den lille bil kunne køre 33 km/l, svarende til tre liter diesel per 100 kilometer – deraf navnet. Motoren lyder som en havetraktor, har bare tre cylindre og en slagvolumen på 1,2 liter, og yder 61 hestekræfter. Gearkassen er manuel, men automatiseret, så elektronikken selv sørger for at køre mest økonomisk, selvom det giver meeeget lange gearskift. Tilmed brugte Volkswagen eksotiske materialer som aluminium og magnesium, og selv ruderne var tyndere for at nedbringe vægten. Lupo 3L vejer da også cirka 150 kilo mindre end den alternative dieselmodel Lupo 1,7 SDI. Alle disse krumspring gjorde, at Lupo 3L var første dieselbil i Danmark, som fik en skatterabat for sit lave forbrug, hele 33,3 procent. Det gjorde modellen meget populær herhjemme, og alene det første år aftog Danmark 15 procent af den samlede produktion.

Fuldfed luksus – så meget får du for 50.000 kroner

De Lupo’er, der er tilbage, har typisk kørt rigtig langt, da de har været ejet af pendlere, og det er efterhånden en bil med mindst 20 år på bagen. Alligevel har vi fundet et eksemplar, som ser pænt og velholdt ud. Den er fra 2003 og har kørt 321.000 kilometer, men så koster den heller ikke mere end 34.900 kroner, og ifølge Spritmonitor.de, hvor bilejere fra hele verden registrerer deres reelle gennemsnitlige forbrug, så kører en 3L i gennemsnit 26,88 km/l ude i den virkelige verden. Det kan da også noget.

Fornuften – Hyundai i20 1,1 CRDI

Det er svært at forestille sig en bil, der er billigere at eje end en Hyundai i20. Dette eksemplar er fra 2015 og har kørt 215.000 kilometer, til gengæld skulle alle service være overholdt, og bilen kommer med en brugtbilsattest, så der burde være masser af kilometer tilbage i bilen, og du skal kun betale 52.900 for den.

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren

Kort sagt, så er i20 det fornuftige valg, også selvom de bare 75 heste gør bilen ganske kedelig. Til gengæld kan du så nyde en halvårlig ejerafgift på 610 kroner, da bilen er opgivet til at køre 31,3 km/l, og ifølge Spritmonitor.de kører bilen i gennemsnittet 20,83 km/l i virkeligheden.

Fransk økolog – Peugeot 208 1,6 e-HDI

Den forrige generation af Peugeot 208 var vildt populær i Danmark, og med en 1,6-liters diesel og 92 heste, får du en fin lille pendlerbil, som er opgivet til at køre 30,3 km/l. Fordi modellen blev lanceret for ti år siden, er prisen i dag til at arbejde med. 1.480 kroner i årlig ejerafgift, og en pris på dette eksemplar på 59.500 kroner. Bilen er fra 2014 og har kørt 170.980 kilometer, og så skulle den være nyserviceret med en ny tandrem og bremser. Ifølge Spritmonitor kører bilen i gennemsnit 20,49 km/l.

Økonomisk køreglæde – Ford Fiesta 1,6 TDCI

Der findes få biler, der er mere køreglade end en Ford Fiesta – også selvom den er udstyret med den økonomiske 1,6-liters dieselmotor med 95 hestekræfter. Fordelen er så, at bilen er opgivet til at køre 30,3 km/l, og spørger man Spritmonitors medlemmer, så kører den i virkeligheden i gennemsnit 20,45 km/l. Selvom denne bil har kørt 234.000 kilometer, så har den altid været ejet af samme person, og altid serviceret hos Ford Skanderborg, og tilmed undervognsbehandlet, så du burde altså kunne få mange kilometer for prisen på 59.900 kroner. 

Elbil til under 100.000 kroner – vi finder fem solide bud

Økologi for hele familien – Volkswagen Golf Variant 1,6 TDI

Har du brug for at kunne få hele familien med, men stadig spare på de dyre dråber, så har vi her fundet en godt brugt Volkswagen Golf Variant. Variant betyder stationcar hos Volkswagen, så her får du en praktisk og rummelig bil til den mindre familie. Og på grund af en 1,6 liters dieselmotor, får du også et officielt forbrug på 30,3 km/l literen.

Power på tilbud – her får du flest hk for pengene

Det lyder alt sammen godt, og du skal tilmed kun betale 73.900 kroner, men der er også en bagside. Bilen er fra 2014 og har kørt 274.000 kilometer, og derfor sælges den uden garanti. Til gengæld ser bilen ganske velholdt ud på billederne, som kan tyde på, at den stadig er i god stand.