Den legendariske Nissan 370Z sportsvogn blev relanceret i Danmark i slutningen af september sidste år. Nu lander bilerne i forhandlernes showrooms. Og med en startpris på kr. 649.000 er tilgængeligheden for at få en super køremaskine blevet lidt større.

En ægte sportsvogn
Nissan 370Z er en ægte sportvogn. Motoren er en 3,7 liter V6, der yder 328 hk med et drejningsmoment på 363 Nm ved 5.200 o/min. 0-100 km/t klares på blot 5,3 sekunder. Motoren er ikke turboladet, så de mange hestekræfter er til stede fra helt lave omdrejninger. Det gør den ekstra sjov at køre, og er også en af grundene til, at 370Z bruges af mange på bane til drifting.

Den første Nissan Z – Fairlady Z – kom til i 1969. Og der blev solgt mere end en halv million eksemplarer i de godt ni år modellen bestod. Herefter er den løbende blevet erstattet af nye Z-udgaver, der i sportsvognskredse har opnået næsten kult status blandt andet i kraft af flotte præstationer inden for motorsporten.

Efter en kort pause blev modellen relanceret i 2002 med 350Z, der med det samme fik stor succes bl.a. i kraft af ægte sportsvogns karakterer, men til en overkommelig pris. I 2009 blev første generation af den nuværende 370Z så præsenteret, og den er senest opdateret i september 2012.

Igen til salg i Danmark
Nu kan man så igen se Nissan 370Z hos en del af de danske Nissan forhandlere, der lige nu har modtaget biler til deres showrooms. Chef for Nissan i Danmark, Ralph Gonsalves, udtaler: ”Det glæder mig, at vi nu igen får mulighed for at tilbyde vores kunder denne fantastiske model. Der er altså noget specielt over en ægte køremaskine i smuk indpakning. Og i god tråd med Nissans målsætning om, at vores produkter skal være tilgængelige for et bredere publikum, tilbydes 370Z til en rigtig god pris på kr. 649.000. Vel at mærke spækket med udstyr.”