Nissan må have nogle vinterglade ingeniører – de har ombygget en 370Z Roadster og forvandlet den til verdens hurtigste snescooter.

Det er bare med at nyde vinteren, mens den er her – og hvilken bedre måde at nyde den på end med sprød V6’er, taget nede og … larvefødder! Jep, Nissans Amerika har taget den fede sportsvogn, 370Z Roadster, som vi desværre ikke kan købe i Danmark, og forvandlet den til noget, der må være tæt på at være verdens hurtigste, og nok også største snescooter. Navnet på konceptet er 370Zki – som skal udtales som 370 ski.

Land Rover bygger hyldeste til Defender med 400 hestekræfter

Mest iøjenfaldende er selvfølgelig skiene på forakslen og de to larvefødder, kaldet Dominator Tracks fra firmaet American Track Truck, der er monteret på bagakslen. De kan give fremdrift i selv den dybeste sne. Hvert bælte måler 38 cm i bredden, 76 cm i højde og 122 cm i længden, og det er den store trædeflade, der gør det muligt at glide over sneen, i stedet for at pløje gennem den.

Højere sportsvogn
Det er ikke bare sådan at forvandle en lav sportsvogn, der normalt kan køre 250 km/t, til en snescooter, der hører hjemme på skibakkerne. Undervognen er hævet 7,5 cm, og så har ingeniørerne lavet specielle spacers, der skubber ’hjulene’ 7,5 cm længere ud. De store bælter kræver nemlig en masse plads, og det har også været nødvendigt at modificere begge bagskærme. De originale bremser er i behold, selvom de ikke har nogen funktion på skiene foran, hvor man har måttet ændre på affjedringen for at håndtere de tungere ski.

Køb gammel Ford Focus - kørt af Colin McRae og Petter Solberg i rally-VM

Ophæng til motor og gearkasse er blevet ændret, og man har flyttet udstødningen, så den ikke bliver revet af i en snedynge. For at garantere holdbarheden har ingeniørerne monteret et skjold under motoren for at beskytte de vitale dele. Selve motoren er den standard 3,7-liters V6’er med 332 hk ved 7.000 omdrejninger og automatgearkassen med syv trin har man beholdt også, så der er masser af skub til at komme frem over alt. Lad det sne!