Er du interesseret i rallyhistorie, så kan du nu blive ejer af en Ford Focus RS WRC, som både Colin McRae og Petter Solberg har kørt i rally-VM. Selvom den er godt brugt, forventes prisen at bliver over én million kroner.

Er du på jagt efter en rigtig godt brugt Ford Focus fra 1999, så skal du for en gang skyld ikke kigge på Biltorvet, men hos Silverstone Auctions. De har nemlig en Focus til salg, som har prøvet lidt af hvert – Rally Catalonien, Korsika, Akropolis, Kina, Australien og New Zealand. Men det er ikke det, at netop denne model med chassisnummeret #68335 har deltaget i 11 afdelinger af VM i rally. Det er de personer, der har kørt den.

Verdens bedste kørere
Den legendariske rallykører Colin McRae og hans co-driver Nicky Grist kørte nemlig denne bil i fire afdelinger af VM i 1999, og bedste placering blev en fjerdeplads i Rally Korsika. Skotske Colin McRae var en af verdens bedste rallykører, og han holder stadig rekorden som verdens yngste vinder af VM i rally, som han vandt i 1995 i en alder af 27 år. Netop i 1999 skiftede McRae fra Subaru til Ford og med skiftet fulgte en ordentlig fed løncheck på seks millioner pund for 1999-sæsonen og 2000-sæsonen – den største man hidtil havde set i rally. Hans brede og flamboyante kørestil havde gjort ham populær blandt fans, men han er desværre ikke længere i blandt os, da han forulykkede med den helikopter, han selv styrede i 2007. 

Året efter var bilen opdateret, og et ungt, norsk talent ved navn Petter Solberg overtog bilen og kørte to afdelinger af VM. Netop Solberg gik hen og vandt VM i 2003, og har siden fået en glorværdig karriere i rallycross.

Fokus
Denne bil er en fokuseret rallybil, som har haft samme ejer siden 2007, som har brugt den til ræs i den lidt mindre ambitiøse afdeling. Det fulde navn er Ford Focus RS WRC, og bilen til salg har en Ford Zetec E 16V turbomotor og er ombygget af britiske M-Sport. Den har både M-Sport-designet aktivt centerdifferentiale med elektronisk justering af differentialerne, M-Sport/Ricardo 5-trins sekventiel gearkasse med elektro-hydraulisk skifte og M-Sport/Sachs flerpladet kobling i kulfiber, som alt sammen var hamrende moderne i 1999. Effekten var omkring 300 hk og 550 Nm, som var nok til at runde 60 miles per hour på 4,2 sekunder og en topfart på 230 km/t alt efter gearing.

Så er der lige det med prisen. Silverstone Auctions forventer en pris på mellem 120.000 – 140.000 pund eller lige knap 1.200.000 kr. Den endelige auktion foregår den 23. februar.