Den helt nye Soul, der er en funky livsstilsbil fra KIA, har fået 5 stjerner i EuroNCAP kollisionstest. Sikkerhedsbedømmelserne af Soul – med en score på 87 % for beskyttelse af voksne, 86 % for beskyttelse af børn og 86 % for sikkerhedsudstyr – placerer KIA modellen blandt de sikreste familiebiler.

Det seneste Euro NCAP-resultat er en milepæl for KIA, og en perfekt opfølgning på de 5 stjerner, som KIA cee'd opnåede i Euro NCAP i 2007. KIA Soul er designet og konstrueret til på alle måder at leve op til eller overgå forbrugernes forventninger – også når det gælder sikkerheden", udtaler Mogens Lyngsø, kommerciel direktør for KIA Import Danmark. ”KIAs sikkerhedsingeniører har udviklet den nye Soul med henblik på at tilbyde det højeste niveau for beskyttelse af bilens passagerer i den type ulykker, der forekommer i den virkelige verden. Vores ingeniører spåede, at Soul ville opnå 5 stjerner i Euro NCAP-testen, og dette resultat bekræfter, at KIA er med helt i front - også på sikkerhedsområdet” fortsætter Mogens Lyngsø. 

Ved udviklingen af Soul koncentrerede KIAs ingeniører sig i første omgang om at sikre, at bilen havde et højt niveau af aktiv sikkerhed med et godt udsyn, agile køreegenskaber med god respons og kraftfulde bremser, så KIA kørerne kan undgå ulykker og andre risici ved hverdagens kørsel. Derfor er alle Soul modeller også udstyret med elektronisk stabilitetsprogram (ESC) som standard. Systemet omfatter også TCS (traction control) og BAS (bremseassistent), der ligeledes er elektroniske systemer, der skal forbedre sikkerheden i trafikken.

Alle Soul modeller vil desuden som standard være udstyret med frontairbags til fører og forsædepassager, sideairbags foran og hovedairbags i fuld længde (beskytter både for- og bagsædepassagerer), højdejusterbare sikkerhedsseler foran med selestrammere og selekraftbegrænsere, trepunktsseler til bagsædepassagererne og aktive nakkestøtter foran.

Kombinationen af denne nye models mange gode egenskaber, de utallige muligheder for at designe bilen efter sin egen personlighed, de 5 stjerner i sikkerhedstesten og KIAs enestående 5-års garanti uden kilometerbegrænsning vil gøre Soul endnu mere attraktiv for kunderne, fordi de for alvor får mulighed for at købe en personlig, smart og funky livsstilsbil, der samtidig er fornuftig både pris – og sikkerhedsmæssigt, afslutter Mogens Lyngsø.