Introduktionen af Soul EV i Danmark kommer samme tid som KIA præsenterer deres vision, om at blive førende inden for grønne biler i 2020. Med en 5-årig udviklingsplan, der indebærer yderligere investeringer fra KIA i forskning og udvikling i brændstofeffektive teknologier og nye produkter med en række helt nye modeller og yderst avancerede drivlinjer til det globale marked, forventes det at udvide det grønne modeludvalg til 11 modeller.

Soul EV er den første af KIA’s grønne biler som bliver introduceret i Danmark. Med en rækkevide på 212 km på en opladning, blander KIA’ Soul EV sig med de bedste i segmentet.

Med en topfart på 145 km/t og en acceleration på 11,2 sek. (0-100) følger Soul EV fint med resten af trafikken. Bilen kan køres i både Drive mode og det strømbesparende Brake mode, hvor der motorbremses ekstra kraftigt og batteriet herved bliver regenereret. Begge køreindstillinger kan vælges i Eco mode som begrænser bilens moment og spare på batteriet.

Med Soul EV’s timerindstilling kan du sikrer, at du altid kommer ud til en bil med et behageligt indeklima. Når bilen er tilsluttet laderen er det nemlig muligt, via bilens infotainmentsystem, at forudindstille temperaturen i bilen uden unødig afladning af batteriet.

Varmepumpen, som er koblet til det elektriske varmeanlæg og airconditionanlægget, sikrer bedre rækkevide i det danske vintervejr med op til 30 % end med konventionelt varmeanlæg. Det unikke airconditionsystem gør det muligt kun at få ventilation til føreren, hvorved strømforbruget optimeres.

Soul EV holder dig hele tiden opdateret på den tilbageværende rækkevide, som løbende beregnes ud fra forbrugsmønstret. Med navigations hjælpefunktioner er du hele tiden informeret om de nærmeste ladestandere. Derudover får du også oplysninger om hvor lang tid det vil tage at lade batteriet op og hvor meget strøm de enkelte forbrugskilder i bilen bruger.

Bæredygtighed har været et af nøgleordene ved udvikling af Soul EV, derfor er Soul’s interiør blandt andet lavet af organisk kulstof og nedbrydelig plast. Soul EV bliver produceret på KIA’s fabrik i Gwangju, Korea som har fokus på at skabe bæredygtig produktion, en strategi som i juli 2015 blev hædret/belønnet af J.D. Power med en Cold Plant Quality Award i den asiatiske region.

Soul EV fås i 2 udstyrsvarianter, Vision til kr. 234.999,- og den højudstyrede Advance til kr. 259.999,-. Lige som andre KIA biler, har Soul EV 7 års fabriksgaranti /150.000 km.