Den helt nye 2014-udgave af den kompakte SUV KIA Soul får europæisk debut i forbindelse med udgave nr. 65 af den internationale biludstilling (IAA) i Frankfurt, før den kommer til salg rundt om i Europa i starten af næste år.

 
Med inspiration fra KIA Track'ster-konceptbilen fra 2012 – lancerer 2014-udgaven af Soul et helt friskt og mere modent udseende, som gør, at den øjeblikkeligt vil blive genkendt som en Soul.  Den nye bil – som vises første gang i den europæiske udgave – genspejler den tidligere models ranke holdning, kvadratiske skuldre, omkringløbende glasfacade, højtmonterede baglygter og tillidsskabende SUV-siddehøjde.  Den nye Soul har også et helt nyt interiør med materialer i højere kvalitet og et mere førerorienteret design.
 
Når bilen kommer til salg i 2014, vil kunderne kunne vælge mellem tre forskellige farver tag – sort, hvidt og rødt – og 11 udvendige karrosserifarver.
De to nye udgaver af KIA Soul, der vises på KIA standen på IAA i Frankfurt, kan også præsenter en ny SUV-stylingpakke med kofanger i pianosort lakering, sideskørter, skærmforøgere og sortlakeret tag.  Det nye udbud af tilbehørspakker til Soul er designet, så kunderne fuldt ud kan nyde og udforske den unikke, kompakte SUV's alsidighed.

Den største tekniske ændring af den nye 2014-udgave af Soul er en helt ny platform, som er baseret på platformen fra den nyeste KIA cee'd. Det har resulteret i stærkt forbedrede køreegenskaber i forhold til den udgående model og den nye Soul opfører sig mere modent og raffineret på vejen.  Anden generation af Soul vil også være bedst i klassen, hvad angår raffinement. Det skyldes bilens opgraderede hjulophæng, et 29 % stivere karrosseri og omfattende lydisolering.  Støjniveauet i kabinen er blevet reduceret med ca. 3 decibel.

De lidt større dimensioner betyder også, at den nye model vil være et mere praktisk alternativ for kunderne takket være længere akselafstand og bredere sporvidde, der giver mere plads i kabinen og større bagagerumskapacitet.  Ben-, hoved- og skulderplads er øget på alle pladser, og bagagerumskapaciteten er forøget med 4 % til 354 l (plus ekstra opbevaringsplads under bagagerumsbunden), når sæderne ikke er klappet ned.

Den nye model er også blevet endnu mere miljøvenlig.  Køberne vil kunne vælge mellem de nyeste versioner af KIAs 1,6-liters GDI-benzinmotorer og CRDi-dieselmotorer og mellem 6-trins manuel gearkasse eller automatisk gearkasse.  Begge motorer er videreført fra den udgående model med forbedret effektivitet og færre emissioner.

Med et løfte om endnu større glæde ved ejerskab, vil 2014-udgaven af Soul i Europa, kunne fås med en række nye premium features (afhængigt af model), som blandt andet omfatter følgende: LED-forlygter og LED- "halo"-baglygter, HID-forlygter, nøglefri betjening og startknap, automatisk klimaanlæg, fartpilot, læderindtræk, ventilerede forsæder, opvarmede for- og bagsæder, panoramaglastag og sidespejle med varme.


Den helt nye KIA Soul modelår 2014 kommer til salg i Europa i starten af næste år, hvor også hele modelrækken, udvalget af benzin- og dieselmotorer, præstationer, økonomi, udstyr og priser bliver offentliggjort.