Ford er ved at udvikle en elektrisk version af deres bedst sælger – amerikanerikonet F-150. Selvom kunderne er loyale, er de også konservative, så en prototype skal overbevise tvivlere i en ny video ved at trække adskillige togvogne med en samlet vægt på over én million pund.

Ford F-150 har været Amerikas mest solgte pickup i 42 år i træk. Modellen er en institution i sig selv og så amerikansk, at både John Wayne og Elvis Presley virker som udvekslingsstudenter. De fleste F-150-ejere ser sig også som amerikanske helt ind til benet. De foretrækker deres kød rødt, deres krudt tørt og biblen tæt på. Mange kunder er ganske konservative og har det med global opvarmning, som de fleste danskere har det med selvangivelsen – noget vi helst ignorerer, til det sparker os i måsen.

Overkill – Ford Ranger Raptor er sublim

Desværre rammer klimaforandringerne også F-150-ejere, eller i hvert fald Fords marketingafdeling, så Ford arbejder selvfølgelig på at udvikle en elektrisk version af den populære pickup. Og for at overbevise de næsten religiøse kunder om, at eldrift altså kan et eller andet, har Ford lavet denne video med en flok F-150-ejere. Det er skarpt castet gruppe med både bonderøv og hindu, så alle potentielle kunder føler sig inkluderet, og fælles for dem alle er, at de alle får sig noget af en overraskelse.

Ford og fremtiden

Du kan se videoen her.

Næsten 500 tons
Den sorte F-150 skal nemlig trække 10 store togvogne, som til sammen vejer 1.000.000 pund, svarende til 453,5 tons. Jep, næsten 500 tons. Målet er at trække de mange tons 300 meter, men inden de kaster sig ud i det, afsløres det, at den sorte F-150 er en elektrisk prototype. Hvordan det går, kan du selv se i videoen. Du kan også se, hvordan det går, da de fylder 42 benzindrevne F-150’er på togvognene også.

Tesla lægger arm med amerikansk ikon

Elektrisk pickup
Desværre ved vi ikke ret meget om den elektriske F-150 endnu. Vi ved hverken hvor stort batteriet bliver, rækkevidden, hvor mange kræfter den får, eller hvor meget den må trække under normale omstændigheder. Desværre kender vi heller ikke prisen eller introduktionstidspunkt, men det bliver nok først i 2021.

Rivian R1T – en cowboys grønne drøm

Ford har indtil nu hængt i bremsen, når det kom til elektrificering, og har eksempelvis stadig ingen elbil på det danske program. Når det kommer til pickups, er de derimod helt frem, for ingen andre har formået at introducere en elektrisk pickup, som matcher benzin- og dieselalternativerne. Tesla arbejder på en pickup, som kunne blive introduceret i år, og så har det ukendte mærke Rivian præsenteret deres hårdtslående R1T med op til 765 hestekræfter, som starter produktionen i 2020. Så mon ikke Ford er klar med flere specifikationer på det amerikanske ikon snart.