To år efter, Toyota og BMW indgik aftale om samarbejde om udvikling af miljørigtige motorer samt udveksling af bl.a. diesel- og hybridmotorer, er første synlige resultat af samarbejdet en realitet. Toyotas rummelige familiebil Toyota Verso får nemlig ny motor i form af en 1,6 liters dieselmotor fra BMW.

Der er kun gået to år, siden de to markante, globale bilproducenter Toyota og BMW indgik aftale om samarbejde om udvikling af miljørigtige motorer. En del af aftalen handlede også om, at Toyota delte viden om hybridteknologi, mens BMW samtidig bidrog med højeffektive dieselmotorer.

Nu er første resultat af det perspektivrige samarbejde så en realitet. Fra starten af næste år kan Toyotas 7-personers familiebil Toyota Verso nemlig fås med en 1,6 liters dieselmotor fra BMW.

Dieselmotoren, der yder 112 hestekræfter og har et drejningsmoment på 270 Nm allerede fra 1.750 o/min, er kendt fra flere af BMW’s mest populære modeller. Den vil i Toyota Verso udlede beskedne 119 gram CO2 pr. km, hvilket er hele 10 gram lavere end udledningen fra den hidtil mindste dieselmotor.

Brændstoftallet er endnu ikke oplyst, men der er på baggrund af CO2-tallet ingen tvivl om, at Toyotas familiebil med den nye dieselmotor fra BMW altså både kører længere på literen og koster mindre i årlig ejerafgift end med den nuværende 2,0 liters dieselmotor, der i gennemsnit ellers kører pæne 20,4 km/l ved blandet kørsel og udleder 129 gram CO2 pr. km.

Det er Toyotas tekniske center i Europa, der har stået for udviklingen og tilpasningen af den nye dieselmotor til Verso for at sikre et problemfrit match mellem motor, Toyotas gearkasse og bilens øvrige elektronik samtidig med, at man også sikrer, at Versos komfort og køreegenskaber bliver fastholdt.

Flere komponenter er nyudviklede lige fra motorophæng, svinghjul, nyt gearkassehus og gearing til det særlige stop/start-system, der forbedrer effektiviteten og reducerer udledningen af CO2 og andre skadelige emissioner.
Toyota Verso med den nye 1,6 liters dieselmotor bliver introduceret i Danmark til marts 2014, mens priserne allerede forventes klar umiddelbart efter nytår. Prisen på Toyota Verso starter i dag fra 259.999 kr.