BMW er til efteråret klar med en helt ny version af deres 7-serie. Ifølge BMW vil den kommende 7-serie redefinere rammerne for luksuriøs kørsel og teknologiske muligheder.

Det innovative består bl.a. i, at BMW bl.a. vil gøre brug af karbonforstærket plast (CFRP) i karrosseriet, Plug-In-Hybrid-teknologi i BMW 740e (lancering 2016), laserlys, touchscreen, bevægelsesstyret betjening af iDrive-systemet og fjernbetjent parkering (ja, bilen parkerer selv på f.eks. en parkeringsplads, blot du trykker på fjernbetjeningen, red.).

Designet afspejler naturligvis også, at der er tale om en ny æra, forklarer Adrian van Hooydonk, Senior Vice President hos BMW Group Design: ”At BMW we believe the future can be predicted most effectively if we're helping to shape it" og fortsætter: "The primary objective in the development of the new car was to create a vision of modern luxury and to exceed our customers’ expectations".

Ved brug af karbonforstærket plast, som også bliver brugt i produktionen af "BMW i" biler, har ingeniørerne formået at nedbringe vægten med op til 130 kilo i forhold til forgængeren. Den nye BMW 7-serie fås i både almindelig sedan og i lang ”L” udgave, som giver 14 cm mere benplads til bagsædepassagererne. Sidstnævnte er særlig populær til bl.a. ministerkørsel.

Helt nyt motorprogram
7-serien fås med en helt nyudviklet V8-motor samt 6-cylindrede rækkemotorer. Alle udgaver kommer som standard med 8-trins Steptronic automatgear og opfylder EU6-normen.

BMW 730d: 6-cylindret dieselmotor med 265 hk og acceleration fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder. Bilen kører 22,2 km/l og har en CO2-udledning på 119 g/km. Bilen kan også bestilles med xDrive (firehjulstræk).

BMW 740i: 6-cylindret benzinmotor med 326 hk. Bilen accelererer fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder, kører 15,2 km/l og har en CO2-udledning på 154 g/km.

BMW 750i xDrive: V8-benzinmotor med 450 hk. Bilen accelererer fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder, kører 12,4 km/l og har en CO2-udledning på 189 g/km.

Plug-In-Hybriden BMW 740e med BMW eDrive-teknologi kombinerer en firecylindret benzinmotor med en elmotor, som tilsammen yder 326 hk. Bilen har et kombineret forbrug på 47,6 km/l og en CO2-udledning på kun 49 gram per kilometer. Bilen kan køre op til 40 km på ren el, med en tophastighed på 120 kilometer i timen. BMW 740e vil blive lanceret i 2016.

Innovationer på alle fronter
7-seriens touchscreen betjenes intuitivt som andre elektroniske enheder, og som noget nyt kan iDrive-systemets funktioner udføres med en håndbevægelse. Denne bevægelse aflæses af en 3D-sensor og funktionen kan sættes op efter førerens behov. Mobiltelefonen kan, via en holder i midterkonsollen, oplades trådløst, hvilket er første gang i en serieproduceret bil. 

Førsteklasses luksus
Lanceringsmodellerne kan, som ekstraudstyr, fås med "Executive Lounge", der er ren wellness. Pakken indeholder firezoners klimaautomatik, aktiv sædeventilation og elektrisk justerbare komfortsæder med massagefunktion på bagsæderne inklusive et vitalitetsprogram til fuldstændig afslapning. Pakken indeholder ligeledes udfoldeligt bord og kopholdere samt syvtommers tablet, så bagsædepassagererne kan se video eller surfe på nettet undervejs.

Som en anden unik feature fås den nye BMW 7-serie i lang version med Sky Lounge-panoramaglastag. Når det bliver mørkt, udsendes der lys fra LED-moduler direkte på glastaget på en defineret grafik, som imiterer en lysende stjernehimmel.

Verdenspremiere: Nu kan bilen parkere sig selv
Den nye BMW 7-serie kan som den første serieproducerede bil i verden selv parkere. Dette giver mulighed for at parkere bilen i garage og parkeringsbåse med begrænset plads - uden nogen ved rattet. Bilen kan manøvreres frem og tilbage med BMW Display Key (Vildt!, red.).

BMW laserlys
En anden unik detalje ved den nye BMW 7-serie er muligheden for laserlys, som også introduceret i BMW i8. Laserlys er ca. 30 procent mere energieffektiv end bilens standard LED-forlygter og oplyser vejen helt op til 600 meter frem.

Sikkerheden er i top
Sikkerhedspakken i BMW 7-serien indeholder alle nødvendige funktioner som for eksempel vognbaneassistent med sidekollisionsbeskyttelse, advarsel for kollision bagfra samt krydsende trafik, udvidet køassistent (semi-automatisk kørsel) samt aktiv fartpilot med Stop&Go, som selv tilpasser sig den tilladte hastighed via Speed Limit-funktionen. Ligeledes fås den nyeste generation af Surround View, som nu også inkluderer 3D-oversigt.

Produktion
Som alle tidligere modeller produceres den nye BMW 7-serie på BMW fabrikken i Dingolfing i Tyskland.

Premiere og priser
BMW 7-serien har verdenspremiere på Frankfurt Motor Show i september. Der er endnu ikke priserne tilgængelige. Disse forventes klar senere på året.