Det bliver lidt sjovere at gå i skole på mekanikeruddannelsen på ZBC i Slagelse fremover. Skolen har netop fået en BMW 430i stillet til rådighed, som fremtidens mekanikere kan øve sig på.

Teknisk skole, mekanikerlærlinge og en BMW – det giver hurtigt masser af billeder af en sænket ’Bimmer’ med store fælge, dårligt rustarbejde og en udstødning som et nedløbsrør, men sådan bliver det ikke fremover på ZBC i Slagelse. Her har skolen netop fået en BMW 430i stillet til rådighed af BMW Danmark, i håbet om, at den kan være med til at løfte undervisningsmiljøet, forklarer Thomas Larsen, eftermarkedschef for BMW Danmark.

Mågevingen flyver igen

Dels vil vi meget gerne gøre vores del til at sikre så høj faglighed som muligt for en kommende generation af mekanikere, og så er der her tale om en bil, der ikke skulle ud i almindelig salg, hvorfor der er god bæredygtighed og fornuft i, at den kan gøre en forskel i et undervisningsmiljø.

Rød løber
Bilen blev modtaget af lærere og elever, som bogstaveligt talt havde rullet en rød løber ud, da den ankom til erhvervsskolen, for begejstringen er stor, forklarer Michael Bo Skov Ørum, der er uddannelseschef på ZBC.

BMW's elektriske SUV får mindst 400 kilometer rækkevidde

Dette er en bil med det ypperste af ny teknologi inden for bilbranchen lige nu, og derfor kan den være med til at løfte personvognsmekanikeruddannelsen og det tekniske gymnasium, HTX.

Den tyske coupé skal nemlig ikke kun indgå i undervisningen hos mekanikereleverne, men også i fysik- og kemiundervisningen på HTX. Her skal bilen blandt andet bruges til delmålinger af effekt, emissionsmålinger og kompressionsmålinger, forklarer rektor på ZBC, Niels-Erik Hybholt.

Til manden der har alt - Aston Martin bygger ubåd

Vi vil meget gerne gøre vores høje teori-faglige niveau i undervisningen så praksisnær som overhovedet muligt, og vi får her mulighed for at gøre det på en helt anderledes måde, end eleverne er vant til. Samtidig giver det mulighed for øget fagligt og pædagogisk samarbejde på tværs af to forskellige uddannelser. Det giver en helt ny synergi, som er til glæde for eleverne og er med til at løfte undervisningsmiljøet på vores skole.

Bilen er ikke indregistreret, og så bliver eleverne desværre snydt for den legendariske rækkesekser-lyd, for en 430i er i dag en to-liters turboladet firecylindret motor med 252 hk. Det er dog stadig tilstrækkeligt til at sende den 1.565 kilo tunge coupé fra 0 til 100 km/t på 5,9 sekunder.