Aston Martin udvider deres portefølje – i samarbejde med ubådsproducenten Triton har Aston Martin designet og udviklet en ’let’ og luksuriøs ubåd kaldet Project Neptune til 20 millioner kroner.

Der må findes nogle få mennesker i verden, der har så mange penge, at det hele er blevet lidt kedeligt. Garagen bugner af eksotiske sportsvogne, og det der med en helikopter er blevet lidt kedeligt – så hvad skal penge brændes af på? Aston Martin har et bud, de har nemlig udviklet og designet Project Neptune i samarbejde med ubådsproducenten Triton.

Kinesisk specialitet - Mercedes Maybach med indbygget te-kande

Project Neptune er en lille, ’let’, ja nogle ville næsten kalde den sporty, ubåd, med plads til to passagerer og en operatør. Vægten er lige omkring fire tons, og topfarten er på 9,2 km/t, som måske ikke lyder af meget, men det er det åbenbart under vandet. Farten er øget takket være et meget fokuseret arbejde på at gøre ubåden mere strømlinet, blandt andet ved at mindske hele fronten. Resultatet er en fart-forøgelse på næsten tre km/t.

Going down
Poject Neptune er i stand til at dykke til 500 meter, som burde være nok for de fleste. Ubåden drives af en elmotor og et 30 kWh stort batteri, som skulle være tilstrækkeligt til 12 timers brug, men det er ikke klart, om det betyder, at man kan opholde sig i ubåden i 12 timer i træk, eller om der blot er energi nok til 12 timers brug. 

Verdens fjerde rigeste mand har ejet denne skudsikre Peugeot 205 GTI

En af de ting, som Aston Martin har stået for, har været indretningen af kabinen. Her er masser af håndsyet læder og kulfiber, men det er ikke helt så nemt, som det lyder. Dele som sæder er nemlig samlet nede i ubåden – eneste vej ind er gennem lugen i toppen af ubåden.

Produktionen af Project Neptune starter i slutningen af 2018, og hvis du er én af de få, der keder sig, fordi du har for mange penge, så er det bare at ringe til Aston Martin og bestille en ubåd. Den koster ’kun’ 20,47 millioner kroner, men til forskel fra en normal Aston Martin slipper du for at betale afgift på ubåden.

Fra Playstation til virkeligheden – Audis el-racer runder 100 km/t på 2,5 sekunder

Hvis ikke du har alt, men bare gerne vil have en Aston Martin, så er der lige nu 11 sportsvogne til salg på biltorvet.dk, og vil du hellere kombinere vand og biler, findes der ét amfibiekøretøj til salg på biltorvet.dk, en Watercar Panther.