Mercedes-Maybach har skabt et monster, der skal lokke nyrige kinesere til med et design, der blender SUV og sedan med kæmpe 24 tommer fælge – og så har bilen selvfølgelig indbygget te-sæt.

Måske skulle nogen overveje at bringe Mercedes og deres über-luksusmærke Maybach for Menneskerettighederne, for det seneste koncept er tæt på at være en forbrydelse mod menneskeheden. Forbryderen hedder Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, og den er mest af alt svær at acceptere, fordi Maybachs designere har fået den fantastiske idé at mikse en SUV med en luksus-sedan.

Stor, dejlig og unødvendig - Mercedes GLE Coupé

Resultatet må du selv vurdere, men man har ikke holdt sig tilbage. Fronten domineres af en kæmpe forkromet grill og en lang akselafstand, mens der er masse af frihøjde, som vi har lært, der skal være på en SUV. Længden er på hele 526 cm, og fælgene måler 24 tommer, men alligevel bruger chefdesigner hos Daimler AG, Gorden Wagener, udtryk som sexet om den nye konceptbil.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury er en helt ny arketype af den slags, man aldrig har set før. Vores koncept kombinerer DNA fra en SUV med en sedan og det giver en ultra-moderne SUV med et tredelt design. Med sensualitet og sofistikeret stil har vi skabt et tidløst køretøj, der understreger Mercedes-Maybachs position som det ultimative luksusmærke.

Kinesisk fest
Hemmeligheden bag det aparte design skal findes i kundegrundlaget. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury er præsenteret til dette års Beijing Autoshow, og det er et koncept som helt specifikt er rettet mod det asiatiske marked, hvor kravene ofte kan adskille sig en del fra dem, vi normalt har i Europa. Et eksempel er det meget store fokus på bagsædet. I Kina er der nemlig stor prestige forbundet med at sidde på bagsædet, så der er selvfølgelig oceaner af plads, lige så vel som bagsæderne er justerbare.

Mercedes AMG S63 - 612 hk og vild luksus

Men måske mest imponerende er det, at Maybach har indbygget et te-sæt under armlænet mellem de to bagsæder. Ved et tryk på en knap kører en bakke af ibenholt frem med et te-sæt med to kopper og en kande. Og den er altid varm, for hele bakken er opvarmet. Det er en kinesisk specialitet, der vil noget.

Man kunne måske forvente en stor SUV/sedan fra Mercedes blev drevet af en kæmpe benzin-slubrende V8’er, men eftersom man sjældent ser solen i Beijing, er elbiler et stort hit. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury har fire individuelle elmotorer, som til sammen yder 750 hk, så topfarten er elektrisk begrænset til 250 km/t. Batteriet er placeret under gulvet og er på omkring 80 kWh, ifølge Mercedes. Det skulle være nok til en rækkevidde på 500 kilometer. Selve opladningen er med jævnstrøm på op til 350 kW, som skulle gøre det muligt at kunne lade 100 kilometer ekstra rækkevidde på bare fem minutter.