En skudsikker franskmand - det må være løgn! Men nej, denne Peugeot 205 GTI kan modstå en Uzi-maskinpitol, og har været ejet af verdens fjerderigeste mand. 

Her er lidt af et scoop: Nu kan du nemlig blive ejer af en helt speciel Peugeot 205 GTI, som i sig selv er ved at være en sjælden model. Men selv om denne bil kun har 14.700 kilometer på tælleren, så er den langt fra original. Bilen blev oprindeligt bestilt af Bernard Arnault, som måske ikke lige ringer en klokke, men manden er Frankrigs rigeste mand, og verdens fjerderigeste mand ifølge magasinet Forbes. Pengene har han blandt andet tjent som direktør for LVMH, som måske heller ikke siger så meget, men LVMH er en forkortelse for Moët Hennessy Louis Vuitton SE, som ejer virksomheder som Dior, Kenzo, Bulgari, Hublot og TAG Heuer.

Vi laver masser af dækrøg i den nye Ford Mustang GT

Når man har så mange penge, så er man åbenbart også et eftertragtet offer for forskellige kriminelle typer. Og det var altså denne risiko, der fik Monsieur Arnault til at bestille en fabriksny 205 GTI, som han har kunnet holde lav profil i, når han ville slippe for sin chauffør og bodyguard. Men bilen er langt fra standard. Bilen blev leveret til specialisten Labbé, der armerede bilen til level 2-panser, som kan modstå skud fra eksempelvis en 9 mm Uzi-maskinpistol.

Seriøs vægtforøgelse
Selve bilen er opgraderet med tykke metalpaneler og skudsikre vinduer, og så er undervogn og bremser opgraderet til at håndtere vægtforøgelsen på 525 kilo - den lille franske hatchback vejer nu 1.400 kilo. Det var ikke meningen at den fornemme franske ejer skulle anstrenge sig, så bilen har selvfølgelig både aircondition, servostyring og læderindtræk, som ellers slet ikke fandtes i 205-modelprogrammet.  

Peugeot 5008 - en familiebil, du gerne vil have

Monsieur Arnault brugte bilen som sin hverdagsbil i nogle år, før den blev stillet til opbevaring i Arnault’s samling af biler. I 2009 blev den så solgt til en samler, men selv den dag i dag er den stadig indregistreret i Bernard Arnault’s navn. Bilen skulle køre godt trods de mange ekstra kilo, er i showroom-stand, og det er stort set umuligt at se, at bilen er specialbygget.

Hvis du føler dig fristet, så kan du købe bilen, for den er til salg for 280.000 kroner via Art & Revs, som du kan finde her.