Audi bygger nu konceptet e-tron Vision Gran Turismo, som oprindeligt kun var tiltænkt Playstation-spillet Gran Turismo – men virkeligheden overgår sommetider fantasien – el-raceren har 815 hestekræfter.

Det lyder vanvittigt – men bilen, du ser på disse billeder, er udviklet på bare 11 måneder. Og selvom det er Audis dygtige ingeniører, der har bygget den, så er den bygget efter en bil, som udelukkende har eksisteret i fantasien og i Playstationspillet Gran Turismo.

Audis elektriske SUV kommer allerede i 2018

I forbindelse med spillets 15 års jubilæum, afholdte skaberne begivenheden Vision Gran Turismo, hvor flere bilproducenter satte teknikere og designere til at udvikle fantasimodeller, som udelukkende var tiltænkt spillet. Men nu har Audi besluttet at bygge e-tron Vision Gran Turismo i virkeligheden, og den er bygget til at blive brugt på racerbanen, forklarer Audi's chefdesigner Marc Lichte.

Det er vi særligt stolte af. Selvom designet af et virtuelt køretøj giver meget større frihed, så ville vi ikke bare sætte et fiktivt koncept på hjulene. Vores mål var en fuldt funktionel bil. Audi e-tron Vision Gran Turismo viser, at elektrisk mobilitet hos Audi er meget følelsesladet. Denne bil indeholder talrige elementer i vores nye designsprog.

1.193 hk og dansk - her er den nye Zenvo

Ideen bag er modellen er, at den skal køre som ’Ring Taxi’ i forbindelse med Formula E, så kunder og fans kan få en fornemmelse af, hvordan det er at køre en hurtig elbil på de mange bybaner. Første gang bliver i Rom den 14. april, og bag rattet sidder enten DTM-køreren Rahel Frey eller Le Mans-vinderen Dindo Capello.

Lynhurtig
Inspirationen til designet kommer fra den legendariske Audi 90 quattro IMSA GTO, som kørte i USA i 1989. Men det er de tekniske oplysninger på e-tron Vision Gran Turismo, der for alvor lyder som fantasi. I alt er der tre elmotorer, der hver har 200 kW. Én til hvert baghjul og en til forakslen, og det giver en samlet effekt på 815 hk. Racerbilen vejer 1.450 kilo, som er fordelt optimalt 50:50 mellem for- og bagaksel.

Her er alle de elektriske nyheder

Med en effekt til vægt ratio på 1,78 kilo per hk er e-tron Vision Gran Turismo hurtig – faktisk rigtig hurtig. 0 til 100 km/t klares på blot 2,5 sekunder.

E-tron Vision Gran Turismo får sin debut i Rom, og kan opleves ved samtlige af Formula E-løbene i denne sæson.