Børnesikkerhed i Volvo'en

| -

Volvo Cars har indledt et samarbejde med Britax, en af markedets førende virksomheder inden for autostole og børnesikkerhed. Volvo vil fremover forhandle to af Britax's bagudvendte autostole med Isofix, en til babyer og en til større børn (op til cirka fire år).

De to Britax stole passer fint ind i Volvo's øvrige udvalg af bagudvendte autostole. Volvo anbefaler, at alle forældre lader deres børn sidde i en bagudvendt autostol så længe som muligt, i hvert fald indtil de er tre til fire år.

"Vi har studeret næsten 4.000 børn, som har været involveret i trafikulykker", fortæller Lotta Jakobsson, sikkerhedsekspert hos Volvo Cars. Og det står helt klart for Volvo Cars' forskere, at bagudvendte autostole i høj grad formindsker antallet af alvorlige kvæstelser hos børn i trafikulykker.

En af fordelene ved de bagudvendte autostole er, at de støtter hovedet og hele rygsøjlen ved en frontal kollision. Det vil sige, at autostolens ryglæn tager det meste af stødet, og at stødet i øvrigt fordeler sig over en større del af barnets krop. "Dette er vigtigt, da et lille barn har en anatomi, der ikke kan tåle kraftige stød", siger Lotta Jakobsson, som fortsætter: "Det skyldes, at barnets nakke ikke er særlig stærk, og at hovedet er relativt stort. En nyfødt babys hoved vejer halvdelen af hele kropsvægten."

Testet med topkarakter

En af de to autostole fra Britax har fået topkarakter i en anerkendt europæisk forbrugertest. Derudover har Britax selv testet sine autostole med flotte resultater. Og naturligvis har Volvo Cars også testet de to autostole i hele sit store crash test-program, så stolene lever fuldt ud op til Volvo Cars' skrappe sikkerhedskrav.

Hurtigt og sikkert med Isofix

Autostole kan ofte være svære at placere korrekt, og løsningen på dette problem er Isofix-systemet. Stolen klikkes nemlig nemt og sikkert fast i de to Isofix-beslag. Når autostolen er placeret korrekt i Isofix-systemet markeres det med grønt.

De to nye bagudvendte autostole kan allerede nu bestilles hos de danske Volvo-forhandlere.

Volvo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo S40 1,6 D Kinetic 110HK
NYHED
59.795 kr.
Volvo S40
1,6 D Kinetic 110HK
Fredericia
133.000
2008/2009
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V40 2,0 D2 Eco Kinetic 120HK Stc 6g
NYHED
177.900 kr.
Volvo V40
2,0 D2 Eco Kinetic 120HK Stc 6g
Nørresundby
56.000
2016/2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo XC90 2,0 D5 235 Inscription aut. AWD 7p
NYHED
Leasingpris/md. 4.817 kr.
Volvo XC90
2,0 D5 235 Inscription aut. AWD 7p
Ribe
53.000
2016/2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev