Den nye Ford S-MAX er i dag blevet tildelt den prestigefulde titel som "Car of the Year 2007"

"Car of the Year" er en international titel som tildeles af et dommerpanel, bestående af 58 udvalgte motorjournalister fra 22 forskellige europæiske lande. Formål med titlen er at hylde den mest fremtrædende nye bil. Titlen organiseres af syv ledende europæiske medier: Auto (Italien), Autocar (Storbritannien), Autopista (Spanien), Auto Visie (Holland), L'Automobile Magazine (Frankrig), Stern (Tyskland) og Vi Bilagare (Sverige).

41 kandidater stillede op til start. Antallet af konkurrenter blev hurtigt elimineret til 8 endelige finalister. Disse bestod af: Citroën C4 Picasso, Ford S-MAX, Fiat Grande Punto, Honda Civic, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster og Volvo C30. Efter en tæt kamp blev Ford S-MAX erklæret for vinder af den eftertragtede titel.

"Vi er henrykte over at denne nyeste model i Ford Familien har opnået den ultimative anerkendelse man overhovedet kan opnå, nemlig "Car of the Year" titlen, specielt når man tager konkurrenterne i betragtning", udtalte John Fleming, formand og administrerende direktør for Ford Europa.

"Siden lanceringen af S-MAX tidligere i år er vi blevet glædeligt overrasket over mediernes og kundernes positive modtagelse af bilen".

"Titlen bekræfter os i, hvad vi dristede os til at tro på, nemlig at Ford S-MAX er anderledes og at den åbner op for et nyt segment, hvor vi ser elementer fra både en sportspræget bil og en multiaktivitetsbil kombineret for herigennem at levere en dynamisk og stilet familiebil, som mange ønsker at eje" tilføjede Fleming.

Formand for "Car of the Year" juryen, Ray Hutton kommenterede: "konkurrencen mellem de otte finalister var tæt. Juryen er meget imponeret over den rummelige og fleksible Ford S-MAX, der kører mere sportsligt end man umiddelbart kunne forvente. Sejren er velfortjent!".

Markedsanalyser viser, at siden lanceringen i april 2006 er over halvdelen af de bestilte S-MAX leveret til nye Ford kunder. Mere end 60 procent af kunderne bestiller S-MAX Titanium, som udstyrsmæssigt er topmodellen."Vi er begejstret over modtagelsen af S-MAX og denne titel vil bestemt styrke tiltrækningen. Det faktum, at S-MAX appellerer til nye kunder viser os, at Ford opleves som leverandør af biler i et lækkert design som samtidig er velkonstruerede og leverer køreglæde uden kompromiser", sagde Stephen Odell, underdirektør for Ford Europa.

S-MAX først

S-MAX er den første produktionsmodel som introducerer elementer af Fords nye formsprog "kinetic design" der udtrykker energi i bevægelse. Med introduktionen af S-MAX tilbyder Ford yderligere en række nye spændende teknologier med fokus på fører-assistance til Fords kunder.

For at sikre et højt sikkerheds- og kontrolniveau og dermed undgå ulykker, inkluderer de nye teknologier f.eks. Adaptive Cruise Control med alarm ved for kort afstand til forankørende biler.

Ford S-MAX har lig med to andre Ford modeller, Focus og Galaxy, opnået maximal point for sikkerhed i Euro NCAPs crash test hvilket resulterede i de maksimale 5 stjerner.

S-MAX er også en af de første Ford modeller, der er udstyret med et "Human Machine Interface" system, som giver føreren information gennem en serie navigerbare menuer, alt sammen let tilgængelig via tasterne på rattet. "'Car of the Year' titlen beviser at vi er på rette spor, hvad angår vores invitation til kunderne om at tage os på ordet og 'Feel the Difference'. I fremtiden ønsker vi at appellere mere til vores kunders emotionelle side end til den rationelle", udtaler Martin Smith, Designchef for Ford Europa.

Ford og "Car of the Year"

Det er nu femte gang at Ford i Europa vinder "Car of the Year" titlen. Tilbage i 1999 løb Ford Focus med titlen, hvor den vandt med et af de største karakterspænd i titlens 44-årige historie. Ford vandt også titlen i 1993 med den første generation af Ford Mondeo, i 1985 med Ford Scorpio og tilbage i 1981 med Ford Escort.