På efterårets store internationale biludstilling i Frankfurt, der er åben for publikum fra den 17. – 27. september 2015 har Citroën verdenspremiere på konceptbilen Cactus M, som er inspireret af Méhari.

Konceptbilen Cactus M er et forfriskende bud på en ”åben” udgave af C4 Cactus, og designet udstråler livsglæde og optimisme. Tankerne bag konceptbilen går længere end til selve designet, idet den er konstrueret til en aktiv livsstil og frihed til at komme ud i naturen.

 

En åben crossover
Referencerne til C4 Cactus er tydelige, men konceptbilens design er endnu mere dristigt og kraftigt inspireret af konceptbilen Aircross, som havde verdenspremiere i Shanghai i april.

Skærmene er klart markerede og får den til at se muskuløs og spændstig ud. Referencerne til en aktiv livsstil gælder også den mere opretstående forrude, store frihøjde og hjuldiameteren. De brede døre i plast giver en lethed i designet og leder tankerne hen på den berømte Méhari, som også var udviklet til at kunne komme frem overalt. Kabinen er helt åben, og adgangen til bagsæderne foregår ved at træde ind over siderne på bilen. Passagererne er helt tæt på deres omgivelser uden ”skillevæg” imellem.

 

Smart til en aktiv fritid
Kabinen er også indrettet til en aktiv fritid, og der er anvendt materialer, som kendes fra sports- og friluftsliv. Kabinen kan skylles af med vand, idet der er monteret afløb i bunden af bilen. Med inspiration fra surfing og våddragter er sæderne betrukket med neopren i glade farver, og det giver en både komfortabel og praktisk overflade. Konceptbilen udmærker sig også ved de mange muligheder for fleksibel indretning og brug, herunder en tværbøjle til transport af udstyr som f.eks. wakeboard og surfbræt.

 

Kommer frem overalt
Citroën har udviklet Cactus M til ture ud i terrænet, uanset hvilken form for aktivitet, man vil dyrke, og uanset vejr og vej.  Bilen er udstyret med Grip Control for at give et solidt greb i underlaget og for at give mulighed for at køre væk fra den slagne landevej.

Desuden kan kabinen transformeres til ”liggevogn” og stoftaget til telt. Stoftaget er monteret med et særligt system for oppustning og beskytter også i tilfælde af regn.

Endelig er Cactus M udstyret med den nyttige teknologi, som vi kender fra C4 Cactus med bl.a. touch-screen og easypush kontakt til gearvælgeren.

Konceptbilen er således en moderne nytolkning af de tanker og værdier, som lå til grund for udviklingen af Méhari. Blandt dem komfort og velvære, som er nogle af Citroëns kerneværdier. På udstillingen i Frankfurt præsenteres Cactus M sammen med C4 Cactus og konceptbilen Aircross, så den besøgende kan få et indtryk af spændvidden i Citroëns kreativitet.