Er du på jagt efter en brugt elbil, så er det en rigtig god ide, at sikre dig, at batteriet er sundt og har masser af kapacitet. Nu kan du få gjort det hos Applus synshaller på bare 20 minutter. 

Synshals-virksomheden Applus melder sig nu på banen med et nyt tilbud. Applus+ Bilsyn søsætter nemlig en Quick-batteritest, som forsøgsordning. Her kan man måle bilbatteriets sundhedstilstand eller ydeevne. Indtil nu har dette typisk taget op til et par dage, fordi en batteritest ofte udføres, mens bilejere kører et fyldt batteri fladt.

Her er 2023's bedste elbiler til vintervejr

- Først og fremmest gennemfører vi batteritesten på kun 20 minutter, hvilket er noget hurtigere end de få andre eksisterende kontrolmetoder, der findes. Vi vil gerne levere en service, hvor kunderne får et testresultat, som vi med det samme kan gennemgå med dem, og det er muligt med den nye, hurtigere test, siger John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn.

Mindre kapacitet med hver opladning

Et batteri i en elbil kan efter hundredvis af opladninger miste en del af sin oplagringsevne, og det betyder, af bilen ikke længere kan køre så langt per opladning. Kortere rækkevidde kan skyldes slid eller fejl i batteriet.

Elbil uden bagsiden - brugttest af Tesla Model 3

Hurtigtesten, der oprindelig er udviklet af det tyske firma, Aviloo, og certificeret af TÜV, gavner derudover både køber og sælger ved privat salg af en el-bil, idet testen skaber transparens, forklarer Applus+ Bilsyn.

- Med en test af bilens batteri ved begge parter præcis, i hvilken tilstand batteriet er i. Det gør det meget mere gennemskueligt for køber, hvilket produkt man får, og at man ikke ender med et ubrugeligt bilbatteri, der skal repareres eller i værste fald udskiftes. For sælger handler det om, at køber har tillid til bilens tilstand, og det kan testen være med til at sikre, siger John Gantzhorn.

Batteritesten er vigtig ved brugtkøb

Behovet for uvildige batteritests vil stige kraftigt i de kommende år, vurderer Applus+ Bilsyn og 100% Autotjek, som også vil tilbyde batteritesten i kædens omkring 180 forhandlere.

Fuld af børnesygdomme – brugttest af Audi e-tron

- Med et stigende elbilsmarked bliver det kun endnu vigtigere, at elbilsejere kan få en batteritest i fremtiden, siger salgsansvarlig Kevin Mark Bech Sørensen fra 100% Autotjek.

Antallet af elbiler er fordoblet det seneste år fra cirka 45.000 til godt 100.000, og med 30.830 nye elbiler i 2022 voksede salget af elbiler med 23,8 procent i forhold til året før, viser tal fra De Danske Bilimportører. Samtidig er private handler af brugte elbiler f.eks. via nettet også skudt kraftigt i vejret det seneste år. Den tendens vil fortsætte de næste ti år, forventer Applus+ Bilsyn.