Med en aktieandel på næsten 10 % i Tesla Motor Inc., den amerikanske producent af den batteridrevne sportsvogn Tesla Roadster, har Daimler AG taget endnu et vigtigt skridt i retning af mere energieffektive biler, som virksomheden allerede i dag har klart fokus på med hybrid-teknologi, BlueEfficiency, BlueTec og F-Cell. Det deraf følgende strategiske samarbejde gør, at de to virksomheder kan gøre brug af hinandens styrker inden for bl.a. batteriteknologi.


Et unikt samarbejde mellem virksomheden der opfandt bilen og en af de nyeste og mest fremtidsorienterede virksomheder i bilbranchen har set dagens lys. Med 10 % af aktierne i Tesla Motor Inc., der siden 2004 har arbejdet intenst med udviklingen af den batteridrevne sportsvogn Tesla Roadster, har Daimler AG indgået en vigtig aftale med henblik på udvikling af den bedst mulige batteriteknologi til batteridrevne biler.

”Vores strategiske partnerskab med Tesla Motor Inc. er et vigtigt skridt i kommercialiseringen af batteridrevne biler på verdensplan. Det er en unik kombination af to virksomheders styrker,” siger Dr. Thomas Weber, der er ansvarlig for Group Research og Mercedes-Benz Cars Development i Daimler AG.

Fokus i samarbejdet er på udvikling af batterisystemer og individuelle projekter.

For Daimler AG og Mercedes-Benz betyder samarbejdet konkret, at man kan gøre brug af Tesla Motor Inc.’s erfaringer med implementering af batteriteknologi, hvorfor den viden allerede er brugt til at integrere effektive lithium-ion batteripakker og opladningsteknologi i den anden generation af smart ed. Den batteri-drevne smart produceres senere på året i mindre serieproduktion på 1.000 eksemplarer på fabrikken i Hambach, Frankrig. Bilerne skal alle indgå i mobilitetsprojekter over en årrække i bl.a. Tyskland og Frankrig.

Allerede i 2010 introducerer Daimler AG den første Mercedes-Benz med batteridrift.

Daimler AGs strategi for at fremme udviklingen af batteridrevnebiler generelt, førte i marts til grundlæggelse af Deutsche Accumotive GmbH, en joint venture med Evonik Industries AG. Virksomheden udvikler, producerer og markedsfører batteriløsninger til brug i biler. Daimler AG er dermed den eneste bilproducent i verden, der laver den type totalløsninger. Fra 2012 vil alle batteridrevne biler fra smart og Mercedes-Benz være udstyret med batterier fra denne egenproduktion.