Vi beskæftigede os i det seneste blogindlæg med segmenterne fra A til E, så nu er det tid til at kigge nærmere på de rigtig dyre luksusbiler, MPV"ere, segmentet for sportsvogne og cabrioleter, samt det voksende segment for SUV"ere. Vi begynder med de store luksusbiler i F segmentet.

Mercedes-Benz dominans

Segmentet for de store luksusbiler er selvfølgelig ikke det segment, der sælges flest biler i -tværtimod, men der har på biltorvet.dk været en stigning på 22 procent i salget i 2015 i forhold til 2014. Det er især salget af to specifikke Mercedes-Benz modeller, samt en Jaguar model, som er forklaringen på væksten i salget.  Mercedes-Benz CLS og Mercedes-Benz S, samt Jaguar XF var nemlig meget mere populære i 2015 end i 2014, men i begge år, var de tre modeller blandt de mest populære i F-segmentet. Det er også præcis de samme fem modeller, der topper salgslisten i både 2014 og 2015, men der er byttet en smule rundt på placeringerne. I 2015 så top fem således ud. Mercedes-Benz CLS, Mercedes-Benz S, Jaguar XF, Audi A8 og BMW 730. Året før så det således ud. Mercedes-Benz CLS, Audi A8, Mercedes-Benz S, Jaguar XF og BMW 730.

Stort SUV segment

SUV segmentet er voksende, når det drejer sig om nye biler, og det samme gør sig gældende, hvis man kigger på salget af SUV"ere på Biltorvet. Der blev solgt flere i 2015 end i 2014, men det er i høj grad de samme modeller, der er populære. Det vil sige, at top tre i henholdsvis 2014 og 2015 var ens, og bød på to modeller fra Suzuki og en fra Toyota, nemlig Suzuki Grand VitaraSuzuki SX4 og Toyota Rav4. Der var dog skiftet ud på pladserne fire og fem, hvor det i 2014 var Mercedes-Benz ML og Honda CR-V, så var det sidste år Volvo XC60 og Audi Q5.

Intet nyt at berette

I segmentet for MPV"ere var det præcis som i C og D-segmentet en Volkswagen model, der toppede slagslisten i 2015. VW Touran var nemlig den mest solgte model efterfulgt af Ford C-MaxCitroën Grand C4 Picasso og Ford S-Max. Sådan så det ud sidste år, og billedet var præcis det samme i 2014.

TT topper

S-Segmentet, hvor vi finder diverse sportsvogne og cabrioleter, hører også til blandt de segmenter, hvor der sælges færrest biler. Til gengæld ligger antallet af solgte biler stabilt, da der blev solgt stort set det samme antal i 2014 og 2015. Det var også de samme modeller, der prægede toppen af salgslisten. Audi TT og Mercede-Benz SLK var i nævnte rækkefølge de mest solgte modeller i både 2014 og 2015. Sidste år fulgte Mercedes-Benz CLKPorsche 911 og Mazda MX-5 på de følgende pladser, mens det i 2014 var de samme modeller, men i en anden rækkefølge, nemlig Mazda MX-5, Porsche 911 og Mercedes-Benz CLK.

Hvis du vil læse det tidligere blogindlæg med fokus på mikro, mini, mellemklasse og premiumsegmenterne, så finder du det her.