På Los Angeles Auto Show, fra den 21. november 2014, har Mazda verdenspremiere på en helt ny modelserie med navnet CX-3. Og den helt nye CX-3 afløser ikke nogen eksisterende model i Mazdas modelprogram, men er en tilføjelse.  En tilføjelse som Mazda forventer sig rigtig meget af.

Det første man lægger mærke til, når man betragter det nyeste medlem af Mazda-familien, er designsproget, ”KODO – Soul of Motion”, der kendetegner alle nye Mazda-modeller. Med Mazda CX-3 har ”KODO” fået en ny og meget skarp fortolkning, hvor den markante omkransning af kølergrillen er ført elegant videre i forlygterne. Det er også typisk for den nye stil, at A-stolpen er rykket langt tilbage for at give bilen sportslige proportioner, og at forhjulene samtidig er rykket fremad for at skabe bedre plads til benene og en mere afslappet kørestilling.

Dimensionerne fortæller, at Mazda CX-3 er en såkaldt kompakt Crossover SUV. Den er 4.275 mm lang, 1.765 mm bred og 1.550 mm høj og har en akselafstand på 2.570 mm. Den er dermed 10 cm højere end en Mazda3 og dermed høj nok til at kunne tilbyde en forhøjet siddeposition med et godt overblik over den øvrige trafik og lav nok til at have dynamiske køreegenskaber takket være et for biltypen lavt tyngdepunkt.

CX-3 er baseret på Mazdas SKYACTIV-teknologier. Motorprogrammet kommer til at omfatte to versioner af Mazdas 2.0-liters SKYACTIV-G benzinmotor og en ny 1.5-liters SKYACTIV-D dieselmotor.

CX-3 vil blive tilbudt med forhjulstræk og med en videreudvikling af firehjulstrækket fra Mazda CX-5. Der bliver ligeledes valg mellem en 6-trins manuel og en 6-trins automatisk gearkasse.

I Danmark ser Mazda et stort potentiale i den nye Mazda CX-3, der forventes introduceret efter sommerferien 2015.