Den nye Vectra Wagon

Den nye Opel Vectra Wagon, som kommer på det danske marked omkring nytår, sætter en ny standard i segmentet.

Vectra har det største ”lastrum” i klassen. Målt efter standarden VDA er der plads til mellem 530 og 1.850 liter gods – eller særdeles lange genstande, takket være det asymmetrisk nedfældbare bagsæde med lem gennem bagsæderyggen. Altså en bil til bilister med behov for en alsidig og fleksibel stor bil, som samtidig er sporty at se på og med dynamiske køreegenskaber.

Fjernbetjent bagklap og skjult krog
Som en attraktiv ekstra mulighed tilbydes også en bagklap med elektrisk åbning, og det sker med fjernbetjening.
Trailer-ejeren vil sætte pris på muligheden for at købe den specielle trækkrog, der kan foldes væk, ude af syne, når det ikke er i brug. Og uden at man får snavsede hænder. Der må trækkes 1.800 kilo på denne nyskabelse.

FlexOrganizer: mange muligheder
Med bagsædet på plads og tre personer rummer bagagerummet 530 liter op til dækkenet i vindueshøjde. Det skærmer for nysgerrige blikke. Opels ingeniører har til ”lastrummet” designet FlexOrganizer. Det omfatter bl.a. to parallelle skinner på sidevæggene i bagagerummet frem til bagsædets ryglæn. Et variabelt system med skillevægge, stænger og kroge/låse kan fastgøres til skinnerne og derved skabes forskellige former for bagagepladser til ethvert formål. I systemet indgår forskellige net til opdeling af rummet samt mulighed for med kroge at fastgøre f.eks. indkøbsposer til sideskinnerne. Ideelt til dagligt brug. Andet udstyr er mere beregnet på feriebrug, hvor en fleksibel skillevæg og en stang sikrer ideel lastning. Elementerne i FlexOrganizer anvendes under bagagerumsdækkenet under rudernes underkant – altså er alt skjult set udefra.

Foldbar skjult trækkrog
En særdeles praktisk nyskabelse i Vectra Wagon er den foldbare trækkrog, som er ekstraudstyr. Når den ikke er i brug, svinges den væk under kofangeren, så den er skjult. Den skubbes på plads med foden og låses med en pal. Når den er sikret og på plads, høres et signal som tegn på korrekt justering. Elektrisk stik til campingvognen eller traileren er integreret i trækkrogen. Med denne trækkrog kan trækkes 1.800 kilo.

Fjernbetjent bagklap
Fra begyndelsen af januar 2004 kan man som ekstraudstyr få Vectra Wagon med en bagklap, der åbnes og lukkes ved hjælp af fjernkontrollen. Med tryk på en knap på bilens fjernkontrolnøgle aktiveres et elektrisk drev eller stopper bagklappen i hvilken som helst åbnevinkel.
Bilejeren kan også åbne/lukke klappen med en knap ved førersædet – eller med en nøgle på indersiden af bagdøren. En bevægesensor beskytter mod uheld f.eks. hvis en person står bag bilen. For at lette lastning af større ting åbner bagklappen vidt – der er 1,90 meters ståhøjde under den åbne bagdør.