Der er ingen tvivl om, at den koreanske bilproducent KIA mener det alvorligt, når de udtaler, at de vil være blandt de bedste i verden. Hvilket tydeligt ses af de sidste års markante fremskridt. Fra at være kendt som et anonymt lavpris bilmærke fra fjernøsten, indtager KIA nu ikke blot føringen på deres lange og unikke 7 års garanti, men nu også på designet af deres biler, der i stigende grad bliver produceret i Europa.

KIA har arbejdet hårdt på, at optimere deres fabrikker og produktionsgange, således at forbrugerne sikres nogle biler, der ikke blot er fornuftige i pris, men ligeledes holder, så forbrugerne på sigt også spares for uforudsete omkostninger. Dette er KIA så sikker på, at producenten, som det eneste bilmærke, giver helt op til 7 års garanti på deres biler.

Men at biler, der er fornuftige i pris og med lang garanti, ikke også kan have et fedt design. Denne fordom vil KIA gerne til livs, hvilket gjorde, at de i 2006 ansatte den anerkendte tyske designer – Peter Schreyer som chef for samtlige af KIAs designafdelinger. Chefdesigneren, der kom fra VW-gruppen, hvor han bl.a. stod bag spektakulære designs som Audi TT og redesignet af VW Beetle, blev i 2007 udnævnt til æresdoktor ved det prestigefyldte Royal College of Art, en titel kun 2 andre bildesignere tidligere er blevet tildelt. Titlen tilfalder designeren for sit virke som én af de mest indflydelsesrige designere i bilindustrien. 

Den imponerende chefdesigner kan nu løfte endnu en designpris. Denne gang kommer hæderen fra den internationale designkomite - ”Red Dot” for designet af den urbane og ungdommelige bil – KIA Soul. ”Red Dot” vinderne udvælges af en international jury bestående af 29 jurymedlemmer, der dagligt er beskæftiget i det kreative miljø. ”Red Dot” komiteen vælger årligt de bedste designs i 17 forskellige kategorier, hvor KIA Soul blev udvalgt i kategorien ”Automobile Transport and Caravan” Overrækkelsen af ”Red Dot” priserne finder sted i Essen Aalto-Theater den 29. juni 2009.

De danske bilkøbere kan glæde sig til at KIA lancerer den prisvindende bilmodel KIA Soul først på sommeren 2009.