Hvis du går og drømmer om at eje en helt speciel bil. Ikke bare en bil man møder sjældent, men en bil der kun findes én af, så har du nu chancen. Du finder den dog desværre ikke til salg på Biltorvet, da du skal uden for Danmarks grænser for at finde den. Mere præcist skal du et smut over Atlanten til North Carolina, skriver EB.dk som har historien fra Carbuzz.com.

En oliesheiks store drøm

Den helt specielle bil, der netop er kommet til salg blev bygget tilbage i 1990"erne, hvor en oliesheik med styr på økonomien, drømte om at eje verdens hurtigste lovlige gadebil. Når man er oliesheik, så lader man det ikke bare blive ved drømmen, så sørger man for, at bilen bliver bygget, og selvfølgelig kun i et eksemplar. Oliesheiken kontaktede nemlig superbilproducenten Lotec, som derefter valgte at samarbejde med Mercedes Benz. De brugte fem år på at udvikle og producere sheikens drømmebil, og resultatet blev Lotec Mercedes-Benz C1000. En bil helt ud over det sædvanlige.

1000 hestekræfter

Resultatet var nemlig ganske imponerende, hvis man kigger på tallene. For tallet 1000 i navnet, dækker nemlig over antallet af hestekræfter under kølerhjelmen, og det var ganske uhørt på daværende tidspunkt - ja det er det vel egentlig stadigvæk. Hestekræfter er dog én ting, men oliesheiken ønskede sig verdens hurtigste gadebil, og det fik han. Topfarten var nemlig hele 431 km/t, og de 100 km/t blev nået på blot 3,2 sekunder. Prisen dengang var dog også cirka 23 millioner kroner, men hvis du i dag vil købe den helt specielle bil, som ingen andre magen til, så kan du få den for cirka 8 millioner kroner, som sælgeren i North Carolina har sat den til salg for. Over i det skal den selvfølgelig lige transporteres til Danmark og ikke mindst indregistreres, og så er bilen pludselig lidt dyrere, men det betyder nok ikke det store, når man er oppe i dette prisleje. 

Det er dog nok temmelig urealistisk, at Lotec Mercedes-Benz C1000 ender i Danmark, men hvis du gerne vil have en helt særlig bil, så kan de også findes i et helt andet prisniveau på biltorvet.dk. 

Eksempelvis denne Zündapp Janus

Der er dog produceret mere end et eksemplar af denne bil, men du ser dem ikke i Danmark, og så er prisen også lidt lavere end 8 millioner kroner.

Foto:PR