Audi skyder nu endnu en højbenet elbil ud med svungne linjer. Og selvom Audi Q4 Sportback e-tron concept ligner noget fra fremtiden, lander den i Danmark allerede næste år med op til 306 hestekræfter og 450 kilometer rækkevidde.

Audi er gået helt amok i højbenede crossovers med coupé-form, og senest er det blevet de eldrevne versioners tur. Først var der Q8, som indtil videre kører med traditionelle forbrændingsmotorer. Men så kom E-tron, en elektrisk SUV, og senest har Audi introduceret en Sportback-version, som er mere smart, men mindre praktisk. Og det er der åbenbart kunder i, for Audi har netop præsenteret Q4 Sportback e-tron concept.

Audi tuner elbil – e-tron S får 503 hestekræfter

Teknisk er den identisk med Q4 e-tron concept, men Sportback byder igen på et mere skrånende design og dermed mindre plads. Målene på de to Q4-modeller er næsten ens, men med en udvendig længde på 460 centimeter er Sportback-modellen én centimeter længere, og med en højde på 160 centimeter er den én centimeter lavere. Akselafstanden på 277 centimeter er identisk for begge Q4-varianter.

Battery-power
Drivlinjeteknikken i de to konceptbiler er den samme, så uanset hvad du vælger, vil du i topmodellen finde to elmotorer, der leverer en samlet effekt på 306 hestekræfter. Elmotoren på bagakslen yder 204 hestekræfter og leverer et drejningsmoment på 310 Nm, mens den forreste elmotor forsyner forhjulene med op til 102 hk og 150 Nm. 0 til 100 km/t klares på 6,3 sekunder, mens tophastigheden er elektronisk begrænset til 180 km/t.

Elektrisk Audi kommer i 'budget-version'

Coupéen har en fordel i det, den har en lavere luftmodstand, hvor cW-værdien ligger på 0,26 og dermed 0,01 under Q4 e-tron-SUV. Det betyder mere rækkevidde fra batteriet på 82 kWh. Det er placeret i bilens bund mellem akslerne og vejer 510 kilo, og giver en rækkevidde på over 450 kilometer i henhold til WLTP-standarden. Versioner med baghjulstræk vil kunne nå en WLTP-rækkevidde på over 500 km. Batteriet kan oplades med op til 125 kW, og det tager derfor ikke meget mere end 30 minutter at nå op på 80 % af batteriets kapacitet.

Audi Q4 e-tron i Danmark
De serieproduktionsklare Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron præsenteres i 1. kvartal 2021, og modellerne introduceres på det danske marked i sommeren 2021.