Enorm interesse for Kia Picanto

Små to måneder før den nye Kia Picanto kan køre ud på dansk asfalt, overstiger forhåndsinteressen for den billige bil alle forventninger.

Samtidig med at bilen bliver et forfriskende indslag i trafikken, begynder bestillingerne at vælte ind hos på Kia’s salgskontorer i hele Europa.Telefonerne gløder hos forhandlerne, og hos Kia Motors Europe (KME) forventes det, at mere end 20.000 ordresedler vil være underskrevne, når vi kommer på den anden side af påsken.Dermed er halvdelen af 2004-Picanto’erne allerede væk, inden bilen officielt er lanceret. Målet for i år er således at sælge 43.000 enheder, mens det årlige salg formentlig vil komme til at lægge på 80.000 biler.

Kia’s nye mini-bil er direkte rettet mod det europæiske marked. Vægten er lagt på at ramme den smag og det design, som især bilisterne i Europa sætter pris på.

Kia Picanto, som får premiere hos Kia’s 51 bilforhandlere i weekenden den 22. og 23. maj, kan fås med enten en 1,0 liter eller en 1,1 liters benzinmotor. Der vil være to forskellige udstyrsvarianter, en LX eller en EX.Picanto’en kan fås med fire eller fem sæder og med enten manuelt gear eller automatgear. I 1,0 liters versionen vil den lille Kia være helt i front med hensyn til co2-udledningen, idet man her vil holde sig på den ultralave 118 g/km.Picanto’en er født med fem døre, fire airbags og masser af udstyr. Desuden vil den farverige Kia byde på Danmarks laveste benzinforbrug - bilen kører nemlig over 20 kilometer på en liter benzin, ved blandet kørsel.