Et amerikansk firma har bygget et fancy sommerhus på hjul – kort sagt den ultimative campingvogn for hipsters.

Hvad siger du til et lækkert, lille sort sommerhus, der ligger helt ned til vandkanten i Gilleleje. Eller hvad hvis det stod helt ude på Grenen ved Skagen? Det er de færreste, der bare skal åbne hoveddøren for at dyppe tæerne, men hvis du ejede denne campingvogn, så ville det blive noget nemmere.

Ustoppelig luksus – EarthRoamer XV-HD er den ultimative camper

Land Ark er et amerikansk firma, som bygger campingvognen Draper, som på afstand ligner et modernistisk sommerhus med terrasse og masser af hygge. Men de i alt seks hjul afslører, at dette faktisk er en 7,5 tons trailer med et sommerhus ovenpå.

Træindrammet hygge
Indvendigt er vognen 27,8 kvadratmeter stor og indeholder både en entre med masser af skabsplads, og fordi campingvognen er amerikansk, er der selvfølgelig også vaskemaskine med indbygget tørretumbler. Herfra går man til højre ned ad gangen. På venstre side er der et badeværelse med træk/slip-toilet og brusekabine. Fortsæt videre ned ad gangen, hvor køkkenet åbner sig op. Her er tre gasblus, gasovn og emhætte og et køleskab, der ville få de fleste campingvogne til at skamme sig. For enden af køkkenet er spisearealet, som kan omdannes til en gæsteseng.

Drop campletten – Hitch Hotel er svaret på alle dine kør-selv drømme

The master bedroom er gemt over toilet og gang, og du kan kun komme derop ved at kravle op ad en stige, som minder om ribberne fra gymnastiktimerne. Men lykkes det dig at komme derop, står en stor seng klar til at tage imod.

Alle vægge er beklædt i lyst fyrretræ som i et klassisk sommerhus, og der er kælet for den generelle stil i en sådan grad, at det ville få de fleste hipsters til at hive Iphonen febrilsk frem for at skyde billeder til Instagram-profilen.

Terrasse og trækdyr
Ved køkkenet findes en skydedør, som fører ud til en smart ni meter stor terrasse, som kan hejses op og ned med et håndspil på under to minutter. Herfra kan du så nyde naturen og freden, lige præcis dér, hvor du har parkeret. Og netop det med at parkere kræver nok et par overvejelser i forhold til trækdyret. For der skal mere til end en fixie-cykel til at trække dette sommerhus. Den samlede totalvægt på campingvognen er nemlig 9.525 kilo, så ikke engang en Toyota Hilux kan klare det. I stedet skal du nok helt op i de store, tunge amerikanske pickups.

Operation Desert Storm kommer til Danmark - Ford Ranger Raptor

Og så er der også lige det med prisen, for selvom Draper er billigere end de fleste sommerhuse med havudsigt, så skal du stadig være klar til at betale 946.805 kroner for campingvognen eller knap en andelslejlighed i Nordvest.