Biler og penge. To ting som hænger sammen. For nogen er pengene ikke et problem, og køb af nye og klassiske biler er et stort slaraffenland. For netop dem bragte Politiken en yderst spændende historie den 12. august. En historie omkring den kommende Top Gear vært Chris Evans, som har valgt at rydde godt ud i garagen, og der har han fundet en masse sjældne og klassiske biler frem, som han nu sætter til salg. Et hurtigt blik på den imponerende liste af biler afslører, at der er rigeligt at komme efter. Især hvis man er glad for klassiske Ferrarier,og pengepungen er ved at briste fra trykket af pengesedlerne.

Ferrari og Fiat

Her på Biltorvet er vi er glade for biler i det hele taget, og derfor selvfølgelig også for gamle, klassiske Ferrarier, men vi må nok erkende, at pengepungens størrelse ikke helt holder til at gå på rov i Chris Evans garage, men man kan jo altid drømme. Øverst på listen er en Ferrari 275 GTB/6C Alloy, som er vurderet til 30 millioner kroner. Som nævnt er det især Ferrari, der præger listen, og det er således også biler med hingsten på fronten, som kommer på de næste fem pladser over de biler, der er vurderet højest. Afsluttende med en Ferrari 250 SWB Replica fra 1963, der er vurderet til 6 millioner kroner. Igen et niveau, hvor vi ikke helt kan være med, og vi skal nok helt ned i bunden af listen af de 13 biler, Chris Evans har sat til salg, før det bliver realistisk, at de fleste danskere kan overveje at investere

Her finder vi nemlig ifølge Politikens liste en Fiat 126 Abarth Replica Sports Saloon fra 1983 vurderet til 150.000 kroner. 

120.000.000 kroner

Sammenlagt er de 13 biler vurderet til svimlende 120.000.000 millioner kroner. Et beløb som du kan købe 32 eksemplar af den dyreste bil til salg på biltorvet.dk, som er en Land Rover Range Rover 4,4 SDV8, for. Hvad man så ellers skulle bruge dem til. 

Bilerne sættes til salg hos auktionsfirmaet Bonhams, som også snart har en helt speciel Maserati til salg, nemlig en Maserati Boomerang, som der kun er produceret ét eksemplar af, og den forventes at kunne indbringe cirka 30 millioner kroner, præcis som Chris Evans Ferrari 275 GTB/6C Alloy.

Så Bonhams er i den kommende tid lidt af et slaraffenland for bilentusiaster med økonomien i orden - bare det var os..!

PS. Billedet er af en Ferrari 275 GTB, men det er ikke denne, som er til salg.