Siden Mitsubishi introducerede deres nye Space Star, har det japanske bilmærke slet ikke kunne følge med rent leveringsmæssigt. Bilen er så populær, at kunder går fra den ene Mitsubishi forhandler til den anden i håb om, at der er en enkelt bil på lager et eller andet sted. Dette er selvfølgelig positivt for Mitsubishi, som nu også kan håbe på lidt mere salg i resten af modelprogrammet. Muligheden kunne ligge hos Lancer-modellen, der netop har fået et facelift, der trækker bilen i en noget mere sporty retning.

Både Lancer SportSedan og SportBack har fået sideskørter som standard, hvilket giver den en lavere og mere dynamisk profil. På Lancer SportBack er spoileren blevet mindre og mere integreret i bilen. Forfra har Lancer fået det genkendelige Mitsubishi design med det store jetfighter inspireret frontgitter indhyllet i krom.

I begge modeller er kabinen rummelig med god plads til at 5 voksne kan sidde behageligt.

Interiøret er diskret med rene linjer, hvor det buede instrumentpanel giver stor rumfornemmelse.

”Vi ser frem til at udvide modelprogrammet med to nye biler i mellemklassen. Lancer er en klassiker fra Mitsubishi, der nu lanceres med endnu mere udstyr til meget attraktive priser”, udtaler direktør Christian Haugaard.

Der er heller ikke sparet på basosudstyret, som byder på automatisk klimaanlæg, ratbetjent radio/CD, sædevarme, el-sidespejle m. varme og blink, el-ruder, regnsensor, læderrat- og gearknop, aluminiumsfælge mm.

Lancer har opnået de maksimale 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest og af sikkerhedsfeatures kan bl.a. nævnes 7 airbags, stabilitets- og traction control, aut. katastrofeblink ved hård opbremsning mv.

Mitsubishi har i Danmark valgt, i første omgang, at lancere Lancer 1,6 Invite. Her er der tale om en motor med 5 trins gearkasse og 117 hk. Derudover har den det automatiske Stop & Go system, hvor motoren standser, når føreren holder stille f.eks. for rødt lys. Dermed reduceres brændstofforbrug og CO2-emissioner yderligere uden at forstyrre de elektroniske systemer. Motoren starter igen øjeblikkeligt, når der er brug for det.

Prismæssigt starter den faceliftede Lancer SportSedan ved 179.995,- og Lancer Sportback ved 189.995,-.