Fiat Croma nu som varebil
Fiats store personbil Croma kan nu købes i en varebilsversion i Danmark. Ombygningen gør ikke bilen mindre kvik – tværtimod kan Croma Van prale af den kraftigste motor i sit segment.

Fiat Danmark tilbyder nu en varebilsversion af deres rummelige og elegante personbil, Croma. Der er tale om en luksusombygning, og det betyder, at Croma Van er en varebil med både ydeevne og detaljerne i orden.

Croma Van tilbydes i tre forskellige udgaver. Er man på jagt efter uovervindelig ydeevne og omfattende udstyr er den kraftfulde 2.4 liter Common Rail motor med 200 hk og imponerende 400 Nm et oplagt valg. Den er ganske enkelt segmentets kraftigste. I Emotion-programmet finder man desuden en 1.9’er med 150 hk og 320 Nm. Begge disse er forsynet med en avanceret 6-trins fuldautomatisk gearkasse, som er til gavn for både brændstofforbrug og støjniveau. Priserne ligger på henholdsvis godt 225.000 kr. og 208.000 kr. Som alternativ kan man for under 190.000 kr. vælge en 1.9 Dynamic-version med manuelt gear, som yder 150 hk og har et drejningsmoment på 320 Nm.

En af de helt unikke fordele ved Fiat Croma er den høje siddeposition og gode plads ved forsæderne. Det har ombygningen til varebil heldigvis ikke ændret ved – i Croma Van er der nemlig stadig mulighed for at køre sæderne helt tilbage, så selv personer på to meter sidder godt i bilen.

Luksusombygningen af Croma’en – som foretages af Pendelmatic i Brøndby – har desuden betydet, at den nye varebil er indrettet med fikse og praktiske muligheder for opbevaring. F.eks. er bilen udstyret med en aflæggehylde bag forsæderne i hele bilens bredde og et stort aflåseligt rum under gulvet i varerummet, som måler 1500 mm i længden og 1030 mm i bredden mellem hjulkasserne. Bag førerpladsen sidder en solid beskyttelsesplade i plexiglas med stålramme, som – udover at beskytte føreren – giver lys og godt udsyn bagtil samt gør bilen mere ’personbil-agtig’.

Som standard har Dynamic-versionen bl.a. syv airbags, ESP med hill-holder, bi-zone klimaanlæg, cruise control, radio/cd-afspiller med ratbetjening og seks højttalere samt vedligeholdelsesfrit dieselpartikelfilter. Emotion-versionerne har – udover fuldautomatisk 6-trins gearkasse – desuden 17” alufælge, ekstra tonede bagerste sideruder, sammenklappeligt passagersæde, læderrat og -gearknop, sædevarme samt den såkaldte Abracadabra-bund, der giver ekstra plads i form af en smart og praktisk dobbeltbund i varerummet. Den kan bestilles som ekstraudstyr til Dynamic.

Sikkerhedsmæssigt ligger Croma Van blandt de allerbedste i segmentet, hvilket fem flotte stjerner i EuroNCAP vidner om.